Hop til hovedindhold
Nyhed

Rudersdals erhvervsliv blev hædret ved årets nytårskur

Rudersdal Kommunes erhvervspris blev givet til tre lokale virksomheder, som i særlig grad bidrager positivt til samfundet og det gode og nyskabende samarbejde mellem virksomhed, kommune og borgere, da Rudersdals erhvervsliv mødtes til nytårskur.

Der var rekordstort fremmøde, da omkring 250 erhvervsfolk og virksomheder i går var samlet for at hylde Rudersdal Kommunes erhvervsliv ved kommunens årlige nytårskur i ALK’s lokaler i DTU Science Park ved Hørsholm. Der var både store internationale virksomheder, mindre tech-startups, iværksættere med fokus på klima og miljø, lokal detailhandel og entreprenør- og håndværksvirksomheder repræsenteret, og det var tydeligt, hvor bredt et spektrum af brancher og fagligheder, Rudersdal Kommune rummer.

Ved nytårskuren blev Rudersdal Kommunes erhvervspris uddelt til tre lokale virksomheder, som i særlig grad sætter fokus på den sociale, den samfundsbevidste og den bæredygtige bundlinje, og som bidrager til at løse nogle af samfundets mange udfordringer på en innovativ måde.

”Vi er heldigvis i Rudersdal i den lykkelige situation, at det vrimler med innovative virksomheder, som på hvert deres felt bringer det bedste i spil og bidrager til at løfte væsentlige dagsordener. At virksomhederne så tilmed skaber vækst og nye arbejdspladser lokalt, det er et særligt plus. Og jeg er nærmest bjergtaget over listen af virksomheder, som har været i spil til årets priser. Men ifølge Danmarks Statistik ligger Rudersdal Kommune også nummer et i Nordsjælland i den årlige måling af erhvervspræstationer og på top 10 i Danmark, når det kommer til eksport. Det er på alle måder imponerende,” sagde borgmester Ann Sofie Orth ved nytårskuren.

Erhvervsprisen uddeles en gang om året på baggrund af nomineringer fra borgere, virksomheder, politikere eller andre, og Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget træffer beslutning om, hvem der skal tildeles prisen. Erhvervsprisen ledsages af en messingplade, en mailsignatur med vinderlogo og et beløb på 10.000 kr. til et personalearrangement.

”Vi har igen i år modtaget adskillige nomineringer til erhvervsprisen af lokale virksomheder, som alle leverer flotte resultater, så det har været et rigtig svært valg,” sagde næstformand for Erhvervs- og beskæftigelsesudvalget, Jacob Netteberg, som også var med til at overrække erhvervsprisen.

Vindere af Rudersdal Kommunes Erhvervspris 2023

De tre vindere af Rudersdal Kommunes Erhvervspris 2023 har på forskellig vis bidraget positivt til samfundet eller til det gode og nyskabende samarbejde mellem virksomhed, kommune og borgere, som er kriteriet for at kunne vinde prisen. De tre vindere er:

Green Station

Green Station på Vedbæk Station er en blomsterbutik, hvor det også er muligt at købe interiør og ting til hjemmet.  Med butikken er der etableret et blomstertorv, som medvirker til at skabe liv og god stemning på stationen. Der er fokus på det grønne og det bæredygtige, og for at undgå spild, sælges ikke helt friske men stadig smukke buketter til nedsat pris efter lukketid, hvor man blot bedes betale via MobilePay. Med Green Station er der skabt en væsentlig fornyelse af bylivet i Vedbæk til stor glæde for rigtig mange borgere. Prisen blev tildelt for at fremme fællesskab og liv i bymiljøet.

Heidi Rewers Billskog Lindhardt
Fra venstre: Borgmester Ann Sofie Orth, Heidi Rewers Billskog Lindhardt, stifter og ejer af Green Station og Jacob Netteberg, næstformand for Erhvervs- og beskæftigelsesudvalget. Foto: Erik Brahl

JJ X-Ray

JJ X-Ray udvikler højt specialiserede komponenter og udstyr inden for røntgen, synkrotron-stråling og neutroninstrumentering til forskningsfaciliteter i hele verden – bl.a. Tyskland, Kina og USA. Virksomheden har i løbet af de sidste 2,5 år været igennem en stor omstilling, hvor den har fordoblet både omsætning og antallet af medarbejdere. Prisen blev tildelt for innovativ understøttelse af global grundforskning.

Christian Bjerg Mammen
Christian Bjerg Mammen, stifter og direktør for JJ X-Ray, takker for prisen. Foto: Erik Brahl

ALK

ALK er en verdensledende medicinalvirksomhed, der fokuserer på forebyggelse, diagnostik og behandling af allergi og er specialiseret inden for allergivaccination. Virksomheden har netop fejret 100-års fødselsdag. ALK stod bl.a. i 2006 bag verdens første allergivaccination mod pollenallergi i tabletform og gjorde alene i Danmark livet lettere for op mod 1 million danskere, som døjer med pollenallergi, men deres produkter bliver solgt i hele verden. Prisen blev således tildelt for 100 års innovativ indsats for allergipatienter.

Peter Halling
Fra venstre: Borgmester Ann Sofie Orth, Peter Halling, CEO for ALK og Jacob Netteberg, næstformand for Erhvervs- og beskæftigelsesudvalget. Foto: Erik Brahl

Hyldest til gazeller

Ikke mindre end 36 virksomheder i Rudersdal kommune blev i 2023 af Dagbladet Børsen udråbt som gazeller, og de blev også hyldet ved årets nytårskur.

”Det er altid spændende at se, hvilke lokale virksomheder som har så meget gang i hjulene, at de kåres som gazeller. I 2023 blev det til rigtig mange. Det er imponerende, og jeg er stolt af, at Dagbladet Børsen har udråbt jer som vækstlokomotiver. Med den imponerende vækst er I som gazeller rollemodeller for en række andre virksomheder i kommunen,” sagde Jacob Netteberg til de fremmødte gazellerepræsentanter.