Hop til hovedindhold

Rudersdal Handicappris

Modtagerne af årets Handicappris er fundet! Handicapprisen 2024 går i år til to forskellige aktiviteter med stærke inkluderende fællesskaber. Årets priser går til fodboldholdet S.B Fighters fra Skjold Birkerød Fodbold og til Ruder Es Teater.

Handicappris_S.B.Fighters 2024_gruppefoto

Hjertelig tillykke til fodboldholdet S.B Fighters

"Fodboldholdet S.B. Fighters og initiativtageren bag, Camilla Sloth-Ollendorff, modtager årets Handicappris som anerkendelse af et enestående initiativ og løbende arbejde med at skabe et trygt og inkluderende fodboldtilbud for børn og unge med særlige behov i Rudersdal"
Borgmester Ann Sofie Orth.

På billedet ses holdet bag S.B.Fighters sammen med borgmester Ann Sofie Orth og handicaprådets formand Jeppe Bülow-Lehnsby ved prisoverrækkelsen. Udover Handicapprisen var holdet samme dag de heldige modtagere af en donation fra en fond.  Foto: Witt Studios

S.B. Fighters: Fodbold for fællesskab

Holdet S.B. Fighters blev oprettet maj 2023 i Skjold Birkerød Fodbold for at give børn og unge med særlige udfordringer mulighed for at være en del af et fodboldfællesskab. Initiativet opstod ud fra et ønske om at skabe lige muligheder for alle børn og unge, uanset hvilke forudsætninger de har.

På S.B. Fighters-holdet er der plads til både piger og drenge, og der bliver lagt vægt på struktur, nærvær og glæden ved at spille fodbold. Holdet samler børn fra 6 år og opefter, og der bliver til den ugentlige træning taget særligt hensyn til det enkelte barns behov. Holdets træner Frederik Andersen, som til daglig læser Idræt på Københavns Universitet, sørger for at skabe en forudsigelig træning, hvor de unge spillere bliver inddraget og opmuntret til at deltage på deres egne præmisser.

Hver træning starter og afslutter med en samling, hvor spillerne efter træningen evaluerer, hvad de fandt godt eller mindre godt i dagens træning. Kombinationen af faste rutiner, forudsigelighed og tryghed har skabt et stærkt fællesskab, hvor det sociale samvær er lige så vigtigt som selve fodboldspillet.

Initiativtager og holdleder Camilla Sloth-Ollendorff er selv mor til en datter med særlige udfordringer. Camilla har derfor tidligere ofte savnet et sports-tilbud, som kunne tilbyde hensyn til de enkelte børns behov i nogle forudsigelige og trygge rammer. Derfor opfordrede hun Skjold Birkerød Fodbold til at skabe S.B. Fighters og har i dag en helt central rolle for holdet, hvor hun bl.a. er med på sidelinjen til alle træninger.

Formanden for Handicaprådet i Rudersdal, Jeppe Bülow-Lehnsby, udtaler:

Vi ønsker med Handicapprisen at give Camilla Sloth-Ollendorff en kæmpe anerkendelse af hendes store engagement og vision om at inkludere alle børn i sportsverdenen. S.B. Fighters-holdet giver børn og unge med særlige behov i Rudersdal mulighed for at få glæde af både sport og bevægelse, få nye venskaber og være en del af et hold, hvor de kan føle sig set og værdsat.

 

Kender du et barn eller en ung, der kunne have glæde af at spille med på S.B. Fighters-holdet, er du meget velkommen til at kontakte Camilla Sloth-Ollendorff (camilla@skjold-fodbold.dk).

Teatertruppen på Ruder Es Teater

Hjertelig tillykke til Ruder Es Teater

"Ruder Es Teater modtager Handicapprisen, fordi de med et stort og stabilt arbejde igennem mange år har formået at skabe et rum, hvor alle de medvirkende får mulighed for at bidrage og skinne igennem på scenen. Jeg har personligt haft den store fornøjelse af at overvære et brag af en forestilling, som ikke bare var virkelig underholdende, men i høj grad også var meget meningsfuld."
Borgmester Ann Sofie Orth.

De glade prismodtagere fra teatertruppen ses her sammen med borgmester Ann Sofie Orth og formand for Handicaprådet Jeppe Bülow-Lehnsby (forrest i billedet)  ved overrækkelsen af Årets Handicappris 2024.

Ruder Es Teater: Et kreativt fællesskab for alle

Siden 2010 har Ruder Es Teater, som er en del af Aktivitets- og kompetencecenter Ruder Es, skabt en scene, hvor mennesker med forskellige funktionsniveauer kan udfolde deres kreativitet og talent. Teatret er vokset markant og tæller i dag store produktioner med mange engagerede skuespillere, scenefolk, tæppetrækkere samt lyd- og lysfolk. Her er plads til alle – uanset baggrund og evner.

Hvert år udvikler borgere og medarbejdere teatrets forestilling i fællesskab. Processen strækker sig over seks måneder, hvor alle bidrager med deres ønsker, idéer og humor. Resultatet er en unik og overraskende forestilling, der ofte tager fat på alvorlige og aktuelle emner. Det skaber både grin, tårer og hårdt arbejde, men først og fremmest et stærkt fællesskab.

Formanden for Handicaprådet i Rudersdal, Jeppe Bülow-Lehnsby, udtaler:

Ruder Es Teater modtager prisen for at skabe et rummeligt og inkluderende miljø, hvor alle har mulighed for at være en del af et fællesskab og bidrage på deres egne præmisser. Det er en imponerende bedrift, der viser, hvordan kreativitet kan bygge bro mellem mennesker.

Socialtilsynet fremhæver teatrets positive indflydelse og anerkender det som et enestående initiativ, der giver borgerne mulighed for at "øve" sig i livet og skabe nye perspektiver og læring. Teatret styrker borgernes fællesskabsfølelse og sociale relationer, hvilket har en varig betydning for alle involverede.

Hver sæson kulminerer i en afslutningsforestilling, der spilles over tre aftener med flere hundrede tilskuere, som viser, hvordan Ruder Es Teater formår at skabe et rum for alle.

 

 

 

 

 

Fotokreditering

Fotos fra S.B. Fighters er venligst udlånt af Witt Studios. 

Godt at vide om Handicapprisen

  • Prisen gives til en virksomhed, en forsamling, organisation, forening eller personer, der har gjort en særlig indsats eller vist et særligt initiativ til gode for mennesker med handicap i Rudersdal. 

    Handicapprisen skal gå til det tiltag, som flere mennesker kan have glæde af. Næstekærlighed er en vigtig ting, men det er ikke nok at være en sød bror eller hjælpsom nabo for at kunne modtage prisen. 

    Herudover skal tiltaget tilføre noget nyt ud over lovgivningsmæssige krav. 

    Det kan for eksempel være:  

    • En erhvervsdrivende, der har gjort noget specielt for medarbejdere med handicap i sin virksomhed.
    • En butiksindehaver, der har øget tilgængeligheden til sin forretning.
    • En frivilliggruppe eller en forening, der har arbejdet for at sikre, at borgere med handicap kan deltage i foreningslivet.
    • En sportsklub, der har arbejdet aktivt for handicapidræt.
    • Et byggeri, hvor man har medtænkt adgang for personer med handicap.
    • Øvrige personer, som uegennyttigt har arbejdet for at forbedre forholdene for flere borgere med handicap.

    Tiltaget skal foregå indenfor kommunegrænsen og komme borgere i Rudersdal Kommune til gode.

  • Udover æren består Handicapprisen af et diplom og en gave, som kan være et pengebeløb eller kunstværk. Helt præcis hvad gaven vil være afhænger af om den vindende kandidat er en eller flere personer, en virksomhed, en organisation eller en forening. 

  • Handicapprisen i Rudersdal Kommune er sat i verden for...

    • at hylde de mange initiativer der finder sted i kommunen, som er til gavn for mennesker med handicap 
    • at synliggøre nye og virkningsfulde initiativer til gavn for mennesker med handicap
    • at sætte fokus på vilkårene for mennesker med handicap.
  • Sådan var forløbet med uddeling af Handicapprisen:

    • alle har haft mulighed for at nominere kandidater til prisen i løbet af foråret indtil den 31. maj 2024
    • Handicaprådet gennemgik herefter de indkomne forslag 
    • De heldige vindere modtog Handicapprisen 2024 henholdsvis den 24. og 25.oktober.
       

      For yderligere information kan du kontakte Handicaprådets sekretariat via mailen: handicapraad@rudersdal.dk