Børnehuset Svanen indvies
Det nye børnehus er nu klar til at blive indviet, det sker 3. oktober.
Det nye børnehus blev taget i brug i begyndelsen af september, og nu skal det snart indvies. Det sker torsdag den 3. oktober kl. 15.30-17.
Efter tale af borgmester Ann Sofie Orth og områdeleder Hanne Engqvist bydes på en let forplejning samt rundvisning ude og inde. Se invitation.
Referat fra kontaktudvalgsmøde
Om projektet
-
Projekteringsfase sker med en betydelig borger- og brugerinvolvering. Der er bl.a. nedsat et kontaktudvalg med repræsentanter fra både forvaltning og naboer m.fl. fra lokalområdet til at følge projektet fra start til realisering.
Se referater fra møderne i kontaktudvalget herunder:
Kontaktudvalgsmøde 28. august 2024
Kontaktudvalgsmøde 11. januar 2024
Kontaktudvalgsmøde 5. september 2023
Kontaktudvalgsmøde 1. juni 2023
Kontaktudvalgsmøde 8. marts 2023
Kontaktudvalgsmøde 12. december 2022
Kontaktudvalgsmøde 26. oktober 2022
Kontaktudvalgsmøde 1. september 2022
Kontaktudvalgsmøde 7. juni 2022
Kontaktudvalgsmøde 27. april 2022
-
Trafikforhold
Parkeringsplads med venderadius
Vilkår, midlertidig overkørsel forlænget
Visualisering
Andre tegninger
Projektplan og adfærdspolitik
Projektforslag nyt børnehus i Birkerød
Se herunder hvilke principper der gælder for alle, som besigtiger eller arbejder på en af kommunens byggepladser:
Adfærdspolitik på Ruderdal Kommunes byggepladser og ejendomme
-
Det vindende projekt tager afsæt i en bevarende tilgang, hvor blandt andet grundens eksisterende natur og naturens muligheder vil blive brugt mest muligt.
Projektet arbejder ud fra ønsket om at skabe et børnehus, der i mest mulig grad er i pagt med naturen.
Den bærende idé er derfor, at børnene skal være ude i det fri, i naturen, mest muligt, men med mulighed for at trække indenfor, hvor der vil være nicher og hyggekroge, som både kan rumme de få og de lidt flere.
-
Børnehuset bliver udformet som tre bygninger, der forbindes med hinanden, og hvor der gennem store vinduespartier er gennemsyn. Børnehuset åbner sig ud imod landskabet og udsigten til det grønne, så børnene har oplevelsen af at være tæt på naturen dagen igennem.
Foran de to forbindende mellembygninger etableres et overdækket område mod vest, som danner en beskyttet overgangszone mellem ude og inde. Her kan børnene spise, lege, male og så videre året rundt, beskyttet mod regn, vind og sol.
Adgangen til børnehuset sker gennem en hovedindgang ud mod Ravnsnæsvej, hvor der vil være en forplads til blandt andet cykelparkering, ligesom der vil være stiforbindelse ud til en p-plads ved Ravnsnæsvej.
-
Rudersdal Kommune har blandt andet stillet krav om, at projektet skal kunne opnå en såkaldt DGNB-certificering (Deutsche Gesellschaft für Nachhaltiges Bauen).
Dermed vil byggeriet og den efterfølgende drift kunne leve op til 14 ud af 17 FN’s verdensmål for bæredygtighed.
Det gør det valgte projekt naturligvis, og projektet forventer at kunne genanvende en lang række af materialerne fra Sjælsøhallen, der står foran nedrivning.
Det gælder fx vinduer, limtræsbjælker, akustiklofter, belægningssten og inventar.
Samtidig opføres børnehuset primært i træ, hvilket reducerer CO2-aftrykket, men frem for alt understøtter indtrykket af en skovbørnehave som en del af den omgivende natur.
Der vil desuden blive placeret solceller på alle sydvendte tagflader.