Hop til hovedindhold

Støtte til pårørende

Har du en forælder, partner, et barn eller en god ven, der drikker for meget eller tager stoffer? Vi tilbyder gratis råd og vejledning til pårørende.

Du kan opleve. at din pårørendes brug af rusmidler får alt for stor indflydelse på dit liv. Du skal måske give undskyldninger for ham eller hende og dække over situationen eller lade som om, at alt er i orden. Situationen er belastende for dig og de øvrige medlemmer i familien eller omgangskredsen. 

Det hjælper at have nogle at tale med, at få styr på tankerne og ideer til nye handlemuligheder. Dette kan du få ved en rådgivende samtale eller ved at deltage i et pårørendeforløb i Rudersdal Rusmiddelcenter. 

Du er velkommen til at deltage i vores forløb selv om din rusmiddelbrugende pårørende ikke ønsker at deltage. Bor du i en af vores nabokommuner er du også velkommen til at kontakte os.

 

Tilbud til pårørende

 • Du tilbydes et pårørendeforløb som består af en individuel rådgivende samtale samt 6 mødegange torsdag eftermiddag á 2 timer sammen med andre pårørende. I pårørendeforløbet arbejder vi med din livskvalitet, hvordan du bedst passer på dig selv, hvordan du kan støtte din rusmiddelbrugende pårørende og evt. hjælpe pågældende med at komme i eller støtte op om behandlingen.

  Inden opstart i pårørendeforløbet har du en rådgivende samtale, hvor vi taler om din situation og indholdet i forløbet.

  Hvis du ikke kan eller ønsker at deltage i et pårørendeforløb er du velkommen til at kontakte os for rådgivende samtale.

  Du er meget velkommen til at møde op personligt i vores træffetid, du kan ringe til os og aftale en tid eller sende os en mail via knappen Kontakt rusmiddelcentret. 

  Det næste pårørendeforløb forventes at starte torsdag den 23. maj kl.16.00-18.00. Herefter vil næste pårørendeforløb blive i august-september 2024.

 • Er du bekymret over at en af dine nære drikker for meget alkohol? Ved du ikke hvad du skal stille op med din partner, bror, søster, ven eller dit barn? Vil de ikke i behandling, eller har de fået et tilbagefald? Oplever du, at du er alene med udfordringen? Er du optaget af at finde på undskyldninger, der dækker over din pårørendes skadelige forbrug? Tager alkoholen så meget plads i hverdagen, at du glemmer at sørge for dig selv?

  Frivilligcenter Rudersdals selvhjælpsgruppe for pårørende til mennesker med alkoholproblemer er måske noget for dig. Her møder du andre pårørende og der bliver sat fokus på, hvordan du kan komme til at trives.

  Tilmelding:

  Du kan læse mere og tilmelde dig på linket herunder:

  Selvhjælp (frivilligcentret.dk) 

 • Er du ung og har en far eller mor som drikker for meget eller tager stoffer kan du få hjælp af rusmiddelcentret. Du er meget velkommen til at kontakte os på telefon 72683120.

   

  Du kan også få hjælp hos kommunens ungerådgivning og i foreninger som rådgiver unge, hvis far eller mor drikker for meget. Se mulighederne nedenfor:

  Ung i Rudersdal

  TUBA

  Alkolinjen ungerådgivning

  Børnetelefonen