Hop til hovedindhold

Temaarrangementer for forældre

Oplever du at dit barn/ung tager stoffer eller drikker for meget alkohol og er du bekymret for, hvad det kan udvikle sig til?

Rusmiddelcentret afholder 2 temaarrangementer, som sætter spot på unges brug af rusmidler, og hvad det kan gøre ved en familie.

Ønsker du at deltage, skal du tilmelde dig de enkelte arrangementer. Du kan sende en mail ved at trykke på kontakt rusmiddelcentret eller ringe tlf. 46 11 31 20. Sidste tilmeldingsdag er dagen før arrangementet. 

De næste temaarrangementer er den 29. august og den 5. september 2024. Begge dage er det kl.18.30-20.30.

Temaarrangement 1: Unge og rusmidler 


På det første temaarrangement taler vi om de forskellige rusmidler, om hvordan hjernen bliver påvirket af rusmidler og hvad det vil sige at være afhængig. Du introduceres også til rusmiddelcentrets tilbud som både er for den rusmiddelbrugende og pårørende.


Temaarrangement 2: Kommunikation om det svære og de dilemmaer du skal takle som forælder


Det andet temaarrangement handler om den svære samtale med det unge menneske. Hvordan kan du tale med det unge menneske om det at tage rusmidler, hvordan kan du støtte det unge menneske til forandring og hvordan undgår I konflikter i familien. Vi taler også om nogle af de svære valg forældre skal træffe, når der er et menneske i familien som tager stoffer eller drikker for meget alkohol. Hvordan kan du støtte det unge menneske og hvornår skal du sige fra? Som forældre skal du yde omsorg for hele familien, og det kan nogle gange være svært at vide, hvad der er det rigtige at gøre.

Hvor foregår arrangementerne?:

Rudersdal Rusmiddelcenter

Teglporten 11, 2. sal

3460 Birkerød