Hop til hovedindhold
Nyhed

Cykling har ingen alder

Vind i håret, sol fra oven og oplevelser i smukke Rudersdal er for alle og nu også for beboerne på yderligere to plejehjem i kommunen. I samarbejde med ’Cykling uden alder’ præsenteres muligheden i begyndelsen af den kommende måned.

Cykling har ingen alder

Selv om man er borgmester og vant til at komme rundt i kommunen stort set hver eneste dag, kan en kort cykeltur i en rickshaw fra rådhuset til og omkring Holte Havn sammen med en ældre medborger på 89 år sagtens være ugens højdepunkt. Og det var langt fra kun borgmesteren, der havde en fantastisk oplevelse en kold forårsdag i slutningen af marts. Det gjaldt bestemt også den lidt ældre medborger og cykelpiloten.

 

Borgmester Ann Sofie Orth siger: ”Det var en fantastisk oplevelse, hvor vi kunne tale om Holte og Søllerød, hvor vi begge har boet hele livet, hvor vi kunne grine sammen og hvor vi varmt og sikkert spændt fast i fællesskab kunne nyde de smukke omgivelser, mens Erik sikkert trådte i pedalerne bag os. Jeg er overbevist om, at mange af vores ældre på kommunens plejehjem vil få fantastiske og livsforlængende oplevelser i de nye rickshaws, som både Frydenholm og Rude Skov plejehjem introducerer i den kommende måned.”

 

’Cykling uden alder’ arbejder i mere end 50 lande globalt og er til stede i godt halvdelen af landets kommuner, hvor op til 500 rickshaws står til rådighed for landets plejehjem. 

 

’Cykling uden alder’ stiller også cykelpiloter til rådighed. Det er de, der træder i pedalerne på de eldrevne cykler og navigerer cyklerne sikkert rundt til naturskønne områder og dermed giver ældre nye oplevelser, relationer og venskaber samt får et afbræk i dagligdagen, som for mange kan forekomme ensformigt og monotont. ’Cykling uden alder’ tilbydes allerede på Sjælsø Plejecenter og flere andre af kommunens plejehjem vil formentlig følger efter.

 

For at lykkes og dermed for at give ældre på kommunens plejehjem nye, spændende oplevelser i lokalområdet kræves ikke kun rickshaws, men også frivillige cykelpiloter. Derfor efterspørger ’Cykling uden alder’ også lokale frivillige, der efter en grundig oplæring finder glæde i at give beboere på kommunens plejehjem livsbekræftende naturoplevelser, stærkere relationer og ofte et godt grin. Ofte får cykelpiloten – ud over motion – en masse med hjem; nye relationer, naturoplevelser, frisk luft og en masse glæde.

 

Er du – eller nogen du kender – nysgerrig i at høre mere, eller at finde ud af om det at være cykelpilot er noget for dig, inviterer Rudersdal til præsentation og information ved to arrangementer: 

 

  • Onsdag den 3. april kl. 14.00-15.00 i fællessalen på Frydenholm Plejecenter, Kongevejen 427, 2840 Holte
  • Torsdag den 11. april kl. 15.30-16.30 i Caféen, Ebberød Kulturhus, Sophie Magdalenes Vej 9, 3460 Birkerød.

 

Ann Sofie Orth siger: ”Jeg glæder mig til, at vi kan præsentere denne nye mulighed på Frydenholm Plejecenter lige efter påske og jeg håber, at der er mange, der vil melde sig som frivillige cykelpiloter, så vi kan give vores ældre endnu flere livsbekræftende muligheder i dagligdagen.”