Hop til hovedindhold
TEMA

Drikker far eller mor for meget?

Mange børn og unge oplever, at de er alene om at have en mor eller far, der drikker for meget. Men det er de ikke. Faktisk er der i Rudersdal ca. 2100 børn under 16 år, som vokser op i familier, hvor der drikkes for meget alkohol. Vi fortæller her, hvad du kan gøre, hvis du har brug for hjælp.

Fortæl det til en voksen

Hvis dine forældre drikker for meget, kan du have mange tanker og følelser og alt for mange ting, du selv skal holde styr på. Det er derfor rigtig godt, hvis du har mulighed for at fortælle, hvordan du har det til en voksen, som du har tillid til. En som du kan lide, og som du ved vil lytte og forstå. Det kan være din lærer, skolens sundhedsplejerske, en god ven eller din vens forældre.  

Det kan være svært at sige det til nogen. For måske føler du, at du sladrer om dine forældre. Det er klart, at du passer på dine forældre. Men det er mere vigtigt, at du ikke går alene og tumler med de problemer, som der ofte er i hjem, hvor en eller begge voksne drikker for meget. Det kan også være, at de tager for mange stoffer eller ryger for meget hash. Det er meget svært at være barn i en familie, hvor de voksne har et form for misbrug. Det er derfor godt at få talt med nogle om det.

Her kan du få hjælp

Kender du ikke en voksen, som du kan betro dig til, er der andre steder, hvor du kan få hjælp.

Nedenfor finder du links til forskellige hjemmesider. På hjemmesiderne kan du få kontakt til voksne, der er vant til at tale med børn og unge, som har forældre der drikker for meget. 

Alkohollinjen for unge​

Børnetelefonen​

Ung i Rudersdal​

Tuba​