Hop til hovedindhold
TEMA

Et tryggere Rudersdal – fælles indsats mod indbrud

For at komme indbrud til livs sætter Rudersdal Kommune fokus på samarbejdet med borgere og Nordsjællands Politi.

Bestil et indbrudstjek

Du kan bestille et indbrudstjek, når I er omkring 10 borgere fra samme nabolag, vejlaug eller grundejerforening. Ved et indbrudstjek holder en forebyggelsesekspert fra Bo trygt et oplæg og fremviser de bedste sikringsmuligheder, udleverer diverse materialer og viser film af bl.a., hvordan en indbrudstyv arbejder og tænker, så du og dine naboer er bedst muligt rustet til at besværliggøre tyvens arbejde. I kan også aftale, at I går en tur i jeres område, og i fællesskab finder I løsninger på konkrete problemstillinger. Det kan være steder, I udpeger som særligt utrygge måske pga. manglende belysning, eller som forebyggelseseksperten finder særligt udsatte.

Bestil her (Bo Trygt)​

Efter din tilmelding vil du blive kontaktet af Bo trygt og I vil sammen sætte rammen og lægge en dagsorden for tid og sted for et indbrudstjek. Et indbrudstjek er gratis, dog skal I selv stå for eventuel mødelokale og eventuel forplejning undervejs.

Hvad kan du gøre? 

Du kan med få greb gøre tyvens arbejde vanskeligere og mindske risikoen for indbrud i dit hjem – og det behøver hverken være dyrt eller tidskrævende. 

Læs eller se 5 gode råd, som vil ruste dig og dit nabolag bedre mod indbrud. 

Se video om de 5 indbrudsråd (Bo Trygt)

De fem råd mod indbrud

Gode råd mod indbrud i ferien

Når ferien står for døren, er det en god idé at have indbrudssikret dit hjem, så derfor giver vi dig 7 gode råd fra Bo trygt, som kan hjælpe dig med at undgå indbrud, hvis du er bortrejst i ferien. 

Det bedste, du kan gøre er at sikre dine vinduer, låse og døre og få naboen til at holde øje med dit hjem og tømme din postkasse, når du er bortrejst.

Syv gode ferieråd

  • Meld dig til ‌Nabohjælp, og bed din nabo parkere sin bil i din indkørsel, hvis du ikke er hjemme. I samme omgang kan naboen tømme din postkasse og lægge affald i din skraldespand. Hvis der er faldet sne omkring din bolig, kan naboen også sætte fodspor i sneen. På den måde ligner det, at du er hjemme. 

    Læs mere om nabohjælp (Nabohjælp)​

  • Tændt lys, musik og tv får det til at virke, som om du er hjemme. Brug tænd-sluk ure eller timer-funktion, hvis du har mulighed for det, så det virker naturligt. Du kan også købe et såkaldt fake-tv, som udsender lys på samme måde som et tv.

    Tyven kan godt finde på at ringe på døren for at tjekke, om du er hjemme, og derfor kan det være en god idé at slå ringeklokken fra. Det kan gøre tyven usikker.

  • Hvis tyven kigger ind ad dine vinduer, er det vigtigt, at din bolig ikke ser alt for ryddelig ud. En opslået avis, uredte senge eller lidt opvask ved håndvasken giver alt sammen indtryk af, at der er nogen hjemme.

  • Gå en runde om din bolig, inden du tager på ferie, og kig ind af dine vinduer, så du kan se, hvad tyven ser. Fjern alle de værdigenstande, som er synlige udefra.

    Når tyven kigger ind ad vinduet, ser han efter værdigenstande, og når han først er inde i din bolig, leder han efter let omsættelige genstande. Højeste prioritet er smykker, ure og kontanter, så sørg for, at den slags er gemt godt af vejen. Mange vælger at gemme deres værdier i soveværelset, og det ved tyven som regel godt. Gem derfor dine værdier nogle mindre åbenlyse steder.

    Du kan også tage dine mest værdifulde ting med dig, hvis de ikke fylder så meget.

    Du kan også vælge at benytte dig af forskellige mærkningsordninger, som gør det vanskeligere for tyvene at omsætte dine ejendele og lettere for politiet at hjælpe dine ting tilbage til dig, eller lægge værdigenstandene i en bankboks eller et indbruds- og brandsikret pengeskab/værdiskab i hjemmet.

  • Haveredskaber, værktøj og stige kan bruges af tyven til at bryde ind i din bolig. Lås dem derfor ind i et haveskur eller lignende.

  • Lad ikke tyven følge med i din gøren og laden på sociale medier som Facebook, Instagram eller Twitter. Så lad være med at lægge billeder op, hvis du er på ferie, men vent til du er hjemme igen.

Indbrud i hjemmet er forbundet med stor utryghed. Selv om indbrudsraten er faldet de sidste år i Rudersdal, er der mange indbrud sammenlignet med andre kommuner. For at komme indbrud til livs skruer kommunen op for indsatsen mod indbrud i et partnerskab med Bo Trygt og Nordsjællands Politi. Fokus er på at skabe en række kriminalpræventive indsatser, som kommunen, borgere og Nordsjællands Politi arbejder tæt sammen om. 

Du kan selv og sammen med dine naboer være med til forebygge indbrud og gøre Rudersdal tryggere. Her på siden giver vi gode råd om, hvad du kan gøre for at mindske risikoen for indbrud i dit hjem og teste, hvor godt dit hus er sikret mod indbrud. 

Tag hussikringstesten

Er låsen på dine døre gode nok, har du udendørs lys, der kan styres af en bevægelsessensor, og er der sikkerhedsskruer på glaslisterne til vinduerne? Det kan være svært at vide, hvor sikret ens hjem egentlig er. På Bo Trygs hjemmeside kan du læse om, hvor godt dit hjem er sikret.

Samtidig får du anbefalinger til, hvordan du kan forbedre indbrudssikringen af dit hjem.

Det interaktive hus: Se, hvordan du kan sikre dit hus mod indbrud (Bo Trygt)
Følg med i Bo trygts arbejde i Rudersdal. Du kan f.eks. se en video fra Vedbæk Havnedag, hvor Bo trygt i Rudersdal deltog for at møde borgere og oplyse om indbrudsforebyggelse.

Samarbejdet

For at nedbringe antallet af indbrud i Rudersdal har kommunen indgået et partnerskab med indsatsen Bo Trygt og Nordsjællands Politi. 

Indsatsen handler om, at borgere i Rudersdal, Nordsjællands Politi og kommunens ansatte arbejder tættere sammen omkring kriminalpræventive indsatser. Bo Trygt er skabt af TrygFonden og Foreningen Realdania sammen med Videncentret Bolius og Det Kriminalpræventive Råd.