Hop til hovedindhold
TEMA

Hop&Rock 2024

Hop&Rock bliver afviklet den 30. maj 2024 på Rudegaard Idrætsanlæg.

Børn og konfetti

Om Hop&Rock

Hop&Rock-festivalen er for alle indmeldte børn i en kommunal SFO- og SFK i Rudersdal Kommune.
Målet med Hop&Rock er at skabe en fælles oplevelse for alle kommunale SFO/SFK-børn med fokus på musik og fritidsaktiviteter.

På festivalpladsen på Rudegaard Idrætsanlæg findes et væld af foreninger og kulturinstitutioner, der giver børnene mulighed for at prøve en aktivitet, de ikke har prøvet før: Alt fra amerikansk fodbold til harmonikaspil.

Se programmet for Hop&Rock 2024.

Børn optræder på scenen under konfetti

Børn på scenen

Alle deltagende børn får mulighed for spille, synge eller danse på den store scene, der afslutningsvis overtages af et større, dansk navn.

Siden festivalens start i 2009 har kunstnere som L.I.G.A., Wafande og senest Aksglæde og Ericka Jane optrådt for de mange begejstrede børn.

I 2024 løber festivalen af stablen den 30. maj. 

Optræden på scenen ved Hop&Rock
Danser Med Piger

Danser Med Piger er årets hovednavn

Danser Med Piger er årets hovednavn på Hop&Rock 2024!

Danser Med Piger er lyden af venskab og musikalsk talent. Et vaskeægte band, bestående af fem bedste venner, som elsker at spille musik sammen. Bandet står bag hits som ’God Pige’ ft. TopGunn,’Kemikalier’ ft. Kidd, som var P3s Uundgåelige i 2022 og nummeret ’Danser med Piger’, som var den mest spillede sang på P3 i 2022.

Der er garanti for masser af hits og dans, når Danser med Piger går på scenen til årets Hop&Rock den 30. maj på Rudegaard stadion.

Fakta om festivalen

 • Festivalen drives for sponsorater fra lokale firmaer og betaling fra de kommunale skolefritidsordninger, der bidrager ud fra antal deltagende børn og stiller medarbejdere til rådighed til afviklingen.

  Hop&Rock finansieres derudover ved midler fra Skoleområdet og Kulturområdet.

 • Børn fra skolefritidsordningerne optræder med musik, dans og sang, som de på forhånd har øvet sig på.

 • Forældre til SFO-børn hjælper til ved festivalen med opsyn og sikkerhed.

 • Festivalen har fundet sted siden 2009, og den er inspireret af SFO-festivalen ’Vilde Vulkaner’.

 • Deltagerne kan købe mad og drikke fra lokale leverandører.

 • De mange tilmeldte SFO'er og SFK’er får hver deres farve t-shirts på dagen, så de kan finde hinanden og pædagogerne. 

  Festivalen er arrangeret og udviklet af en projektgruppe med repræsentanter fra SFO’erne og kulturområdet.

 • Hop & Rock finder sted den sidste torsdag i maj på Rudegaard Idrætsanlæg, Kongevejen 464, 2840 Holte.

To mennesker i bevægelse

Bliv frivillig

Har du børn i en af kommunens SFO eller SFK’er, kan du blive frivillig på Hop&Rock. Der er altid brug for flere hænder til at hjælpe med salg af sodavand eller opsynsvagter i tidsrummet kl. 12-20. Derudover er der behov for stærke hjælpere til at afmontere hegn, scene, scenepodier efter festivalen kl. 20.00-21.30. Kunne dette være noget for dig, kontakt da dit barns SFO-leder eller Anders Westh fra festivalens projektgruppe: awes@rudersdal.dk

Oplys:

 • Navn på hjælper, mailadresse og telefonnummer.
 • Hvilken skole du er tilknyttet samt barnets (børnenes) navn og klasse.
 • I hvilket tidsrum du kan hjælpe.

Se hjælperinfo for 2024 her.

Skal din forening være med?

Hop&Rock er blevet en årlig, stor og veletableret aktivitetsdag med musik, leg og bevægelse. Flere af kommunens foreninger, kulturinstitutioner og folkeskolernes SFO'er og SFK'er er med til at fylde dagen med spændende, udfordrende og ikke mindst underholdende aktiviteter. 

At deltage på Hop&Rock som forening er en enestående mulighed for at nå ud til knap 4.000 børn og 3.000 forældre. Ca. 18 foreninger er med hvert år med forskellige aktiviteter, f.eks. fodbold, mountainbike, prøv-en-harmonika, kick boxing, rollespil og meget andet.

Skal din forening være med?

Skal din forening være med, så tilmeld dig via nedenstående link eller kontakt foreningskonsulent Bo Eriksen på boe@rudersdal.dk. Deadline for tilmelding er 8. april 2024.

Tilmelding til Hop og Rock
To mennesker i bevægelse
Rollespiller på Hop&Rock

Det siger foreningerne

Hvad synes foreningerne om at være på Hop&Rock? SNIK Atletik har været med lige fra begyndelsen. Næstformanden for SNIK Atletik Jørgen Knudsen fortæller:

’Det er sjovt at være med for der er en rigtig god stemning på pladsen. Vi har nu været med i rigtige mange år. Personligt er det en rigtig sjov og hyggelig dag, hvor vi møder mange andre foreninger og aktører, der har været med tidligere. Som ny foreninger, der tænker på at være med til Hop&Rock er det en god mulighed for at reklamere for sig selv, og hvis foreningen har en ungdomsafdeling er det også et sted hvor der kan hverves nye medlemmer.
Hop&Rock er en sjov og hyggelig dag.'

Bliv sponsor

Hop&Rock kan ikke lade sig at gøre uden sponsorer. Læs her hvorfor Rudersdals lokale virksomheder vælger at være sponsorer for en lokal børnekulturfestival:

Christian Stadil, CEO/Owner THORNICO A/S, sponsor i 2024

Hvad giver det jeres firma at være sponsor for en lokal børnekulturfestival?
Det er svært at sige nej når man ser alle de frivillige ildsjæle, der bidrager til dette 
fyrtårnsevent i kommunen. 
Så det er ikke en brandingbeslutning, der lægger bag, men et ønske om at bidrage, bare lidt, når nu så mange lægger så mange timer for vores børns skyld.

Hvordan ser I Hop&Rock bidrage til børneliv i Rudersdal Kommune?
Som nævnt er Hop & Rock et kulturelt fyrtårn i kommunen, noget som de små glæder sig til fra den dag de starter i skole, og så er det et slags milestone-event karakteriseret ved at det ofte er der, hvor børnene første gang får lov til at være små voksne, og agerer på egen hånd blandt tusinder af mennesker. 
Det modner med et sådan ansvar og letting go fra forældrenes side.
Noget der er vigtigt i dag hvor børnene sjældent får lov til at roame free uden at blive båret rundt.

Hvad er dine forventninger til årets Hop&Rock?
Jeg tror og ved at det bliver en kæmpe fest for alle børnene men også en dag hvor vi voksne kan sidde lidt på afstand og nyde vores børn helt euforiske og sendt afsted på glæde, adrenalin og slik.

Er du interesseret i at blive sponsor, så ring til Michael Hørdum på tlf.: 72684755 eller send en mail:

MICHAEL HØRDUM

Læs om sponsormulighederne

Fotos: Rudersdal Kommune.