Hop til hovedindhold
Nyhed

Børnehuset Svanen slår vingerne ud og åbner op i nye rammer

Mandag var en stor dag for Børnehuset Svanen. Efter tre år i Ebberød kunne børn og personale endelig flytte ind i et nyt, bæredygtigt børnehus på Ravnsnæsvej.

Børn leger i børnehuset Svanen
Palma, Inge, Daniel og Nohr i Svanens nye rammer. Foto: Rasmus Laurvig

Et bæredygtigt byggeri med direkte adgang til naturen, indretning med højt til loftet, dramarum, sanserum, nicher, hyggekroge og meget, meget mere. Der venter uden tvivl børn og personale et spændende eventyr, når de flytter ind i Birkerøds nye børnehus.

Endelig kom dagen

Allerede i 2021 åbnede Børnehuset Svanen i midlertidige lokaler på Sophie Magdelenes Vej i Ebberød. Daglig leder Mia Jespersen har været med fra start og mandag var derfor også en stor dag, da børn og personale endelig kunne flytte ind på den nye adresse: 

Vi har alle glædet os rigtig meget til at få en hverdag i vores nye børnehus. Samtidig føler vi os enormt heldige over, at vi nu har et børnehus, der netop er bygget til at være et børnehus, og som har en fantastisk beliggenhed i et unikt naturområde.

Et magisk univers i pagt med naturen

Børnehuset, der er udformet som tre sammenhængende bygninger, har store vinduespartier med gennemsyn, så børnene har oplevelsen af at være tæt på naturen. Børnene skal være ude i det fri, i naturen, mest muligt, men skal samtidig have mulighed for at trække sig indenfor. Og her mødes de af et magisk univers, hvor svanen, naturen og magien er en del af den samlede indretning. Mia Jespersen fortæller:

Huset er indrettet med afgrænsede rum og tydelige legezoner, som giver os mulighed for at skabe små lege- og læringsmiljøer for børnene. Her kan vi blandt andet sammensætte børnene i fordybelsesgrupper, der understøtter, at børnene udvikler flere gode legerelationer.

Spændte og forventningsfulde børn

Det er ikke kun daglig leder Mia Jespersen, der har glædet sig til at flytte ind i det nye børnehus. Også børnene har været spændte på den store flyttedag:

For at sikre en god og tryg overgang har vi inddraget børnene dér, hvor det har givet mening. Børnehavebørnene har været med til at lave nye garderobeskilte og så har vi været på ugentlige ture, hvor både store og små har leget på vores nye legeplads.

Og mandag morgen blev børnehuset på Ravnsnæsvej da også fyldt med liv, da børn, personale og forældre trådte ind på den nye adresse. 

Nu glæder vi os til at se hvordan børnene oplever det nye hus, den omkringliggende natur og de mange spændende læringsmiljøer, afslutter Mia Jespersen.

Fakta

  • Børnehuset Svanen er et integreret dagtilbud med plads til 160 børn fordelt på 6 vuggestuegrupper og 4 børnehavegrupper.
  • Etableringen af Svanen blev besluttet i 2021 grundet et stigende børnetal.
  • Det nye byggeri er bygget efter bæredygtige principper, hvilket blandt andet betyder, at byggeriet – og den efterfølgende drift – lever op til 14 ud af 17 FN’s verdensmål for bæredygtighed.