Hop til hovedindhold
Nyhed

Her går tudserne aldrig i dvale

Børn og natur var i centrum, da Skovbørnehaven Tudsen fejrede indvielse af nye smukke lokaler til leg og læring.

Skrubtudserne går i dvale om vinteren, men tudserne i Børnehuset Tudsen i Nærum er aktive, leger, udforsker og lærer hele året rundt.

Nu har de fået endnu bedre lokaler til leg og læring, og de glade, legende børn bidrog til en festlig eftermiddag, da de nye lokaler forleden blev indviet. Her deltog også borgmester Ann Sofie Orth.

- Det er en stor fornøjelse at være med til at åbne de fine nye lokaler, sagde borgmesteren og tilføjede, at hun gerne selv ville skrives op til et så rart og dejligt sted med et godt blik for naturen og tæt på Jægersborg Hegn.

Formålet med renoveringen, som firmaet MM Arkitekter har stået for, har været at bringe børn og lokaler tættere på naturen. Resultatet er nogle ude/inde-rum, hvor børnene kan arbejde med noget i skoven eller på udeområdet og tage det med sig ind og finde nye spændende og sjove muligheder.

Udformningen af de nye lokaler gør det desuden muligt for børnene at bevæge sig frit mellem at være ude og inde, uden de skal skifte fra flyverdragter og gummistøvler til indesko.

Teksten fortsætter under billederne.

Passer godt på naturen

Børnehavens daglig leder Martin Nabil Korsbæk nævnte i sin tale børnenes gå på-mod og deres bæredygtige sind, hvor man passer godt på naturen og dermed vores alles fremtid.

Børnene er i skoven hver dag fra ca. 9-14, men møder ind og slutter dagen i deres lokaler på skolen. Lokalerne er derfor indrettet som en traditionel børnehave, som skal understøtte husets fokus på naturen og de projekter, som optager børn og voksne i Tudsen.

Naturstøttepunkt til gavn for alle

Rudersdal Kommune er desuden ved at etablere et nyt såkaldt ”naturstøttepunkt” på Wesselsmindevej 7. Naturstøttepunktet etableres til fordel for institutioner og skoler i området og vil indeholde nye toiletter, bålhytte, skure til opbevaring samt højbede til både spiselige planter og insektvenlige blomster.

Og naturstøttepunktet bliver et sted for alle i Nærum, da det er åbent for alle – også i weekenden.

Om det nye naturstøttepunkt

Som det er nu, kan børn og voksne fra skoler og institutioner ikke søge inden døre, når de er i skoven, hvis vejret er dårligt. Derfor er det besluttet, at der skal bygges et såkaldt ”naturstøttepunkt” - i form af en stor overdækket bålhytte - som de og andre institutioner kan bruge.

Det samlede nye tilbud vil bestå af nye toiletter, bålhytte, skur, højbede.

Det har desværre ikke været muligt at renovere og genanvende den eksisterende bygning på Wesselsmindevej 7, da bygningens tilstand er så dårlig, at udgiften til renovering langt overstiger nedrivning og etablering af et alternativ på grunden.