Hop til hovedindhold
Nyhed

Holte Bibliotek genåbner den 17. juni.

Borgmester Ann Sofie Orth klipper snoren ved en festlig indvielse, når Holte Bibliotek mandag 17. juni kl. 10.00 genåbner og byder velkommen i nye, større og smukke rammer, som Holtes naturlige mødested for børnefamilier og kulturoplevelser – og nu også for fællesskaber og aktiviteter, som borgere og foreninger kan skabe i bibliotekets lokaler.

Der er både noget velkendt, men også rigtig mange nye, spændende elementer, når Holte Bibliotek genåbner efter en omfattende renovering mandag 17. juni kl. 10.00. med en festlig indvielse, hvor alle er velkomne.

Beliggenheden er stadig på anden sal i Holte Midtpunkt, og litteraturen er stadig omdrejningspunktet for oplevelser og formidling til børn og voksne, men med en udvidelse på 270 kvadratmeter rummer Holte Bibliotek nu også mødelokaler, studierum og et køkken, som borgere og foreninger kan benytte. Der vil senere også komme ét borgerservicetilbud og en kaffebar.

– Vi har mange aktive og engagerede borgere i Rudersdal, som gerne vil bidrage til udviklingen af nærmiljøet. Med Holte Biblioteks nye lokaler får borgerne nu faciliteter, som kan danne rammen om den gode ide, det sjove projekt, aktiviteter og nye fællesskaber, som understøtter det lokale byliv, siger borgmester Ann Sofie Orth.

Flere positive effekter
Holte Bibliotek skal være et samlingspunkt, et sted at tage hen til, og det vil ikke kun betyde noget for biblioteket. Åbningen af biblioteket, og de nye gode tilbud, vil give et helt nyt liv og føre mennesker rundt i Holte Midtpunkt til gavn for de mange butikker og erhvervslivet.

Når biblioteket åbner den 17. juni, er det klar til brug, men allerede til efteråret kommer der endnu mere nyt. Den 4. september åbner biblioteket nemlig for borgerservice-henvendelser. Og det er noget, der glæder Ann Sofie Orth.

- Alting behøver ikke at ligge et sted. Borgerservice skal selvfølgelig være tæt på borgerne, og derfor er det kun naturligt, at det bliver muligt at besøge borgerservice både i Holte og i Birkerød, siger hun.

Men borgerservice er ikke det eneste, der på et senere tidspunkt bliver tilføjet biblioteket. Holte Midtpunkt arbejder lige nu på højtryk på at finde samarbejdspartnere, som vil åbne en kaffebar i biblioteket, hvor man kan sidde og nyde en kaffe og læse og hygge sig. At der ikke allerede nu åbner en kaffebar skyldes, at det er vigtigt at finde et tilbud, som passer med biblioteket og ånden bag projektet.

Stort børnebibliotek og plads til kulturoplevelser
For børnefamilier, daginstitutioner og skoleklasser venter der et langt større børnebibliotek, hvor der er rum til fordybelse, fantasi og kreativitet – og plads til, at daginstitutioner og skoler kan hygge sig med medbragte madpakker. Centralt placeret i det nye bibliotek er også et stort og fleksibelt opholds- og læseområde, som kan forvandles til foredragssal med plads til 100 publikummer.

– Med det nye Holte Bibliotek kan vi udvide udbuddet af kulturelle oplevelser i Holte, idet biblioteket nu har de fysiske rammer til at kunne afholde større arrangementer i form af f.eks. forfatterbesøg, børnekoncerter- og teateroplevelser. Det store, nye børnebibliotek er både et oplagt og hyggeligt mødested for børnefamilier og giver samtidig langt bedre mulighed for at understøtte børns læselyst i samarbejde med både forældre, daginstitutioner og skoler. Jeg ved, det har været efterspurgt af rigtigt mange, siger formand for Kultur- og Fritidsudvalget Knud Skadborg.

Allerede lørdag 22. juni kl.11.00 kan man opleve det nye arrangementsområde i brug. Her inviterer Holte Bibliotek børnefamilier til koncert med dans og sang med duoen Sille og Palle, hvis børnesange er kendt fra bl.a. fra Minisjang og Ramasjang.

Programmet for efterårets arrangementer på Holte Bibliotek er også godt undervejs, fortæller bibliotekschef Maiken Ellegaard Madsen.

– Vi får bl.a. besøg af Thomas Brunstrøm, som er forfatter til de sjove og populære billedbøger om ”Sallys far”.

På plakaten til det voksne publikum er bl.a. forfatter Stine Askov, journalist og korrespondent Steffen Kretz samt forfatter Mathilde Walter Clark, som med den prisbelønnede debatbog ”Det blinde øje” giver overraskende vinkler på Mink-sagen.

– Det er utroligt dejligt, at vi nu kan invitere til mange forskellige oplevelser, der både understøtter børns læselyst, inspirerer gennem skønlitteraturen og skaber spændende debatter med afsæt i den samfundsaktuelle dagsorden, siger Maiken Ellegaard Madsen.

Inspireret af Holtes smukke omgivelser
Det nye Holte Bibliotek er indrettet med inspiration fra Holtes smukke, grønne omgivelser, som afspejler sig i farve- og materialevalg og dekoration af bl.a. børnebibliotekets store endevæg med skov, planter og dyreliv. 
– Arkitektfirmaet Proudly Present, som står bag designet af det nye Holte Bibliotek, har også ladet sig inspirere af et af Holtes vartegn, Rudersdal Kommunes rådhus. Derfor kan man rundt om i biblioteket se smukke tapeter designet af Arne Jacobsen, som er arkitekten bag rådhuset i Holte, siger bibliotekschef Maiken Ellegaard Madsen og tilføjer, at bæredygtighed er nøgleord i indretningen, hvor interiøret består af reoler og inventar fra det tidligere bibliotek samt genbrugsmøbler fra bl.a. Rudersdals kommune.
– Jeg glæder mig meget til, at Holte Bibliotek igen er fyldt med liv og læseglade borgere. Der vil både være børnekoncert lørdag 20. juni og en række mindre arrangementer gennem hele genåbningsugen, siger Knud Skadborg.

Program for åbningsugen samt efterårets arrangementer på Holte Bibliotek kan ses på rudbib.dk.