Hop til hovedindhold
Nyhed

Klar, parat, Tour de Trørød

I disse uger ifører vuggestue- og børnehavebørn i Trørød Børnehus sig de prikkede bjergtrøjer og suser afsted på cyklen som vaskeægte cykelstjerner. For tredje år i træk er touren nemlig kommet til børnehuset.

Uge 26 og 27 er noget helt særligt i Trørød Børnehus. Samtidig med at Tour de France løber over skærmen, sætter børnehuset nemlig gang i sit helt eget cykelløb. Børnene maler prikkede cykeltrøjer, bannere og flag, og så øver de cykelfærdigheder til den store guldmedalje. 

Cykelglæde og cykelfællesskab

Hver dag mødes børnene på cykelbanen, hvor franske og danske cykelsange blæser ud af højtaleren. Det er afdelingsleder og pædagog, Mie Toft Spaabæk, der står bag initiativet. Hun fortæller:

Tour de Trørød er en del af Trørød Børnehus’ pædagogik, hvor vi skaber et fællesskab blandt hele huset. Med børnehavebørnene starter vi med at gennemgå de forskellige dele på cyklen og herefter viser vi børnene billeder og piktogrammer af de cykelaktiviteter, de skal lave. Vi har fokus på struktur, visuel understøttelse, forberedelse og selvfølgelig bevægelsesglæde og motorik.

Og de glade cykelbørn cykler både slalom, med én hånd og blandt hulahopringe. Alle kan deltage uanset cykeltype, fart og ambitionsniveau. Mie Toft Spaabæk fortæller videre:

Børnene får et fællesskab på cyklerne, og de elsker, at det er planlagt, og at de ved, hvad der skal ske, hvor og hvornår. Og så lærer de at cykle og mestre cyklen.

Den store finale

Sidste etape af Tour de Trørød afsluttes med en stor cykelfinale, hvor forældre er inviterede. Alle børnene ifører sig de hjemmelavede prikkede bjergtrøjer og cykler rundt om huset i deres grupper. Om afslutningen fortæller Mie Toft Spaabæk:

Afslutningen plejer at være et kæmpe hit og en virkelig sjov dag. Når børnene har cyklet, afslutter vi dagen med juice og klapsalver fra de heppende forældre.

Og ifølge Mie Toft Spaabæk er der stor opbakning fra forældrene til det efterhånden traditionsrige løb:

Forældrene støtter rigtig godt op om Tour de Trørød. Udover at medbringe cykler og forberede deres børn, så fortæller de også, at cyklen er med på sommerferie og at børnene under og efter Tour de Trørød, cykler hjemme på vejen. Det sætter altså et godt aftryk og det er jo fantastisk!