Hop til hovedindhold
Nyhed

Når ferien kommer tager vikarerne over

Når kommunens faste medarbejdere i plejecentre, hjemmepleje og botilbud tager på ferie, vil borgerne og deres pårørende opleve flere vikarer og muligvis også færre medarbejdere end i den normale hverdag.

De kommende måneder er ferietid for langt de fleste danskere og også for Rudersdal Kommunes faste medarbejdere i plejecentre, hjemmepleje og botilbud. Det i kombination med den generelle udfordring med at tiltrække kvalificerede medarbejdere til velfærdsområderne gør, at det mange steder kan være svært at få bemandet kommunens tilbud indenfor social- og sundhedsområdet tilstrækkeligt. 

Selvom de forskellige centre har arbejdet på at finde afløsere til de faste medarbejdere, vil bemandingen de kommende uger derfor flere steder være afhængig af vikarer.

Formanden for Social- og Sundhedsudvalget, Randi Mondorf, siger: 

Selvom vi løbende gør en stor indsats for rekruttering, er velfærdsområderne jo desværre generelt præget af, at der er for få hænder i forhold til arbejdsopgaverne. Det bliver særligt en udfordring i sommerferien, hvor de faste medarbejdere selvfølgelig også skal afholde deres ferie. Det betyder nye ansigter for den enkelte borger og måske også i perioder færre medarbejdere end normalt. Vi plejer at komme igennem ferieperioden ved at udvise lidt ekstra overbærenhed, og jeg har tillid til, at vi også vil lykkes med det i år.

Selvom pårørende og brugere af kommunens tilbud i både plejecentre, hjemmepleje og botilbud kan opleve en øget brug af vikarer og vikarbureauer, har alle tilbud lagt en plan, der vil sikre en fornuftig bemanding i hele ferieperioden. 

Plejecenter, medarbejder hjælper beboer med at sætte sig på stol ved bordet
Borgere og pårørende skal forvente flere vikarer på plejecentre, hjemmepleje og botilbud i løbet af sommerferieperioden. (Foto: Rudersdal Kommune, arkiv)