Hop til hovedindhold
Nyhed

Politianmeldelse efter læk af advokatundersøgelse

Rudersdal Kommune har anmeldt videregivelse af advokatfirmaet Poul Schmidts fortrolige undersøgelse af Søholmskolen til TV2 til politiet med henblik på nærmere efterforskning.

Rudersdal Kommune har den 18. januar politianmeldt videregivelsen af advokatfirmaet Poul Schmidts mere end 200 sider lange fortrolige undersøgelse af visse forhold på Søholmskolen til TV2 med henblik på nærmere efterforskning. 

Advokatfirmaets undersøgelse indeholder meget personfølsomme oplysninger om mulige overgreb mod elever samt personlige og fortrolige oplysninger om nuværende og tidligere medarbejdere, som er omfattet af tavshedspligt i personalesager. Der er tale om en overtrædelse af straffelovens § 152 om personer med offentlige hvervs uberettigede videregivelse af eller udnyttelse af fortrolige oplysninger samt forvaltningslovens § 27 om tavshedspligt om enkeltpersoners private forhold.

Samtidig med politianmeldelsen har Rudersdal Kommune anmeldt den uretmæssige videregivelse som et databrud til Datatilsynet. Kommunen skriver direkte til de personer, der dermed har fået videregivet personlige oplysninger, herunder om karakteren af de konkrete oplysninger, der er lækket, samt hvilke tiltag kommunen iværksætter for at begrænse skaden. Det sker blandt andet gennem dialog med TV2, som, Rudersdal Kommune er vidende om, er i besiddelse af hele den fortrolige undersøgelse.