Hop til hovedindhold
Nyhed

Rudersdal forbedrer sikkerheden for gående

I de kommende måneder moderniserer Rudersdal Kommune sine 41 ’torontoanlæg’, som er de belysningsanlæg med gule blink og blå fodgængertavler, som markerer fritliggende fodgængerovergange.

Størstedelen af Rudersdal Kommunes såkaldte ’torontoanlæg’ er installeret for mere end 40 år siden. På grund af anlæggenes alder er der i dag flere anlæg, som ikke kan vedligeholdes, fordi de nødvendige reservedele ikke længere kan skaffes. Anlæggene lever ikke op til moderne standard og har ikke den ønskede trafiksikkerhedsmæssige effekt. Derfor er det blevet besluttet, at anlæggene i de kommende måneder skal moderniseres.

”Belysningen i vores torontoanlæg er ofte dårlig, og afmærkningen af overgangen med vejtavler sidder for højt, så de faktisk ikke skaber den ekstra opmærksomhed hos bilisterne, som fodgængerne forventer. Jeg er glad for, at vi kan forbedre sikkerheden og trygheden for de gående, som skal passere vores trafikerede veje. Her tænker jeg naturligvis særligt på vores skolebørn”, siger Court Møller, formand for Klima- og Miljøudvalget. 

De 41 anlæg moderniseres i overensstemmelse med Vejdirektoratets regler for udformning af torontoanlæg. For at tydeliggøre fodgængerovergangene udformes alle belysningsanlæg med gule blink, de blå belyste fodgængertavler monteres i øjenhøjde med trafikken og gadelysarmaturerne, som oplyser overgangen, udskiftes til gennemlyste armaturer i samme blå farve. Master og andet udstyr udføres i kommunens standardfarve, så det harmonerer med det øvrige vejudstyr, og alle lyskilder i anlæggene udskiftes til energibesparende LED. Endelig males fodgængerfelterne op med reflekterende vejmaling.

Moderniseringen udføres af kommunens driftspartner Andel Lumen, som forventer arbejdet afsluttet 1. juli.