Hop til hovedindhold
Nyhed

Rudersdal Kommune inviterer: Markante kvinder i fremtidens byrum

Rudersdal Kommune ønsker at hylde nogle af kommunens markante kvinder i fremtidens byrum, men hvem, hvorfor og hvordan?

Billede af Gry Jexen og historiske kvinder som illustration til arrangementet Markante kvinder i fremtidens byrum 27. maj 2024

Mandag den 27. maj 2024, kl. 19.00-20.30 inviterer Rudersdal Kommune til inspirations- og samtaleaften om markante Rudersdal-kvinder i fremtidens byrum på Kulturcenter Mantzius i Birkerød.

Program for aftenen:

 • Velkomst ved formand for Kultur- og Fritidsudvalget Knud Skadborg og formand for Arkitektur- of Byplanudvalget Christoffer Buster Reinhardt
   
 • Gry Jexen, historiker og forfatter: Kvinde kend din (lokal)historie: Hvorfor er det vigtigt, at kvinder er repræsenteret i byrummene?
   
 • Fra Oste-Hanne til Inge Lehmann: Eksempler på lokale kvinder, der gjorde en forskel
   
 • Morten Meinert, arkivar ved Rudersdal Museer: Hvordan har vi navngivet veje og pladser tidligere i historien?
   
 • Jane Riskjær Hansen, chef for Byplan, Rudersdal Kommune: Sådan får du indflydelse på, hvilke kvinder, der skal hyldes.
   
 • Afrunding ved formand for Kultur- og Fritidsudvalget Knud Skadborg og formand for Arkitektur- of Byplanudvalget Christoffer Buster Reinhard.

Der serveres et glas ved ankomst til arrangementet – der er ingen pause undervejs. 

Det er gratis at deltage – og du behøver ikke tilmelde dig.

Rudersdal har gennem tiden huset en lang række prominente kvinder, som Rudersdal Kommune gerne vil give nyt liv, anerkende og give en mere tydelig plads i det offentlige rum og kommunens kollektive bevidsthed. Det vil vi blandt at gøre ved at give dem en synlig plads i fremtidens byrum.

Giv dit bud på en kvinde, der bør hyldes

Fra den 27. maj 2024 kan du følge med og give dit bud på en eller flere Rudersdal-kvinder, der bør hyldes på sammenom.rudersdal.dk.