Hop til hovedindhold
Nyhed

Rudersdal Kommunes Planstrategi 2024 er i offentlig høring

Kommunalbestyrelsen i Rudersdal Kommune har vedtaget et forslag til en ny planstrategi med titlen ”Et bæredygtigt Rudersdal”, der sætter retning for den fremtidige udvikling af kommunen. Strategien er sendt i offentlig høring til og med den 6. november 2024, og den 31. oktober inviterer Rudersdal Kommune til møde om planstrategien.

Den overordnede vision for planstrategien 2024 er ”Et bæredygtigt Rudersdal”. Strategien sætter retningen for et bæredygtigt Rudersdal med en ambition om at være landets grønneste kommune med smukke omgivelser, levende bymiljøer af høj kvalitet, attraktive boliger til forskellige målgrupper, et højt serviceniveau inden for skoler, dagtilbud, ældrepleje mv. samt et rigt kultur-, idræts- og fritidsliv og et attraktivt sted at bo, arbejde og drive virksomhed fra.

Planstrategien er opdelt i fem overordnede temaer:

  • Borgernes Rudersdal
  • Det gode hverdagsliv
  • Levende byer og lokalsamfund
  • Det grønne og blå Rudersdal
  • Grøn omstilling

Se udkast til Planstrategi 2024:

Et bæredygtigt Rudersdal - Planstrategi 2024

En række store udfordringer

 Vi står over for en række store udfordringer, der handler om økonomi, demografi og klimaforandringer. Derfor er det afgørende, at vi i kommunalbestyrelsen samarbejder med borgere, lokale virksomheder og foreninger om at finde de gode løsninger. Planstrategien er et vigtigt element, og derfor inviterer vi nu alle interesserede med ind i maskinrummet: Kom med din holdning, dit ønske, din tanke om vores fælles fremtid, siger borgmester Ann Sofie Orth.

Planstrategi 2024 viderefører kommunalbestyrelsens langsigtede strategi, hæver ambitionsniveauet og forholder sig konkret til en række aktuelle, samfundsmæssige udfordringer.

Kommunalbestyrelsen vedtager en planstrategi hvert 4. år. Strategien følges op af en revision af kommuneplanen. Derfor er planstrategien en måde at skabe sammenhæng mellem politiske ønsker, ideer, mål og prioriteringer på den ene side og kommunens fysiske udvikling på den anden.

Kom til dialogmøde den 31. oktober

Kommunalbestyrelsen ønsker en bred debat og dialog om strategien. Derfor inviteres borgere, virksomheder, foreninger og alle andre, som brænder for kommunens udvikling, til at komme med input, ideer og kommentarer til den nye planstrategi.

Der bliver afholdt dialogmøde om strategien den 31. oktober kl. 19-21 på Rudersdal Rådhus, Øverødvej 2, Holte. Man kan tilmelde sig dialogmødet her: https://formular.rudersdal.dk/content/ekstern/invitation-til-borgermoed…

Det er muligt at indsende skriftlige bidrag til planstrategien via samarbejdsplatformen Sammen om Rudersdal: https://sammenom.rudersdal.dk/da-DK/projects/planstrategi-2024

Frist for kommentarer og input er den 6. november 2024.