Hop til hovedindhold
Nyhed

Tilbud åbner for flere unge i Rudersdal

Et tilbud om stressforløb i samarbejde med Fonden Mental Sundhed, giver nu flere unge mellem 16 – 25 år i Rudersdal Kommune mulighed for at deltage i kurser, som kan mindske stress og styrke trivsel.

Åben og Rolig for Unge er et seks ugers gruppeforløb til unge mellem 16 og 25 år, som Fonden Mental Sundhed står for. Deltagerne vil i et forløb arbejde med deres egen mentale sundhed og vil få kendskab til forskellige strategier og værktøjer, der kan hjælpe med at begrænse stress og forebygge mistrivsel. Udover gruppeforløbene har deltagerne adgang til en app, der bl.a. indeholder forskellige øvelser til hverdagen. Kurset er gratis og henvender sig til deltagere med moderate til mere alvorlige symptomer på stress.

Det er gode erfaringer med lignende stressforløb for unge i Aalborg Kommune, der har fået Rudersdal Kommune til at tilbyde yngre borgere med symptomer på stress ”Åben og Rolig” kurser.

Birkerød Gymnasium spiller en væsentlig rolle i at realisere Åben og Rolig, da gymnasiet har en opgave i at rekruttere unge til forløbene. Gymnasiet, som også rummer uddannelserne STX, HF, international afdeling og kostskole, oplever med sine over 1100 elever ifølge studievejleder Karen Kyndesen Quinlan et behov. 

Ud over unge fra Birkerød Gymnasium er forløbet nu også åbent for andre unge i Rudersdal Kommune, som føler sig pressede i deres hverdag. 

Næste forløb begynder i slutningen af oktober. Gruppeforløbene er dog ikke for unge, som udover stresssymptomer også har svære psykosociale problemer. Her henviser kommunen til tilbuddet Åben Rådgivning, der er tilknyttet Teglporten 11 i Birkerød.

Er du ung mellem 16 og 25 år og har du lyst til at deltage i et forløb, kan du sende en mail med navn og telefonnummer til Åben og Rolig aru@rudersdal.dk., hvorefter du vil blive kontaktet.

Find ud af mere om forløbet for unge hos Åben og Rolig:  https://fondenmentalsundhed.dk/portfolio-item/aben-og-rolig-for-unge/

 

Stressforløbet med Åben og Rolig foregår bl.a. i mindre grupper. Foto; Colourbox