Hop til hovedindhold
Nyhed

Vær med til kamp mod emballage og skodder

Affaldsindsamlingen 2024 finder sted søndag den 14. april tre forskellige steder i Rudersdal.

Årets affaldsindsamling, som Danmarks Naturfredningsforening Rudersdal står for, skydes snart i gang.

Indsamlingen finder sted i uge 15 fra 8.-14. april og afsluttes traditionen tro med fælles indsamling om søndagen.

Her håber vi, at rigtig mange borgere har lyst og tid til at deltage i indsamlingen, som sker tre steder i kommunen søndag den 14. april kl. 10-12:

  • Rådhuset i Holte
  • Trafikpladsen i Bidstrup
  • Skodsborg Station på Vestsiden mod skoven

Den lokale indsamling sker i samarbejde med Rudersdal Kommune og fokuserer igen på to områder, som desværre stadig er meget aktuelle, nemlig engangsemballage og cigaretskodder.

- Jeg er glad for det gode samarbejde med Danmarks Naturfredningsforening, som gør en kæmpe indsats, siger Court Møller, formand for Klima- og Miljøudvalget. Borgerne i Rudersdal er også meget engagerede og gode til at sortere deres affald. På samme måde er det glædeligt med den store deltagelse i den årlige affaldsindsamling gennem tiden.

Tag endelig hele familien med

DN og Rudersdal Kommune håber at se en masse engagerede borgere til årets ”forårsrengøring”. Man behøver ikke melde sig til, man skal bare møde op, ligesom der stilles hapsere og poser til rådighed.

Og tag endelig hele familien med.

DN’s affaldsindsamling har været en fast tradition siden 2006. I 2023 blev der i øvrigt sat deltagerrekord, hvor 225.000 danskere bidrog i kampen om et affaldsfrit Danmark.

Danske affaldsmængder er langt over gennemsnittet

I Danmark producerer vi årligt intet mindre end 754 kg. pr. indbygger, og det er langt over gennemsnittet i Europa, som ifølge Eurostat ligger på 532 kg.

I de nordiske lande ligger Sverige på 418 kg, mens Finland producerer 630 kg. affald pr. indbygger om året.

Affaldet er et kæmpe problem for både natur og klima, og derfor har Danmarks Naturfredningsforening siden 2006 arrangeret en årlig affaldsindsamling.

I år vil op mod 200.000 børn og voksne gå i naturen for at fjerne affald.

Læs mere

Om affaldsindsamlingen

Opret indsamling

Det affaldsfrie samfund