Hop til hovedindhold

Vi søger engagerede social- og sundhedselever

Er du interesseret i en spændende sundhedsuddannelse, er Rudersdal Kommune stedet.

Kom og bliv social- og sundhedselev i Rudersdal. Her får du en praksisnær uddannelse og bliver en del af en bærende faggruppe i det nære sundhedsvæsen.

Rudersdal Kommune er beboet af mennesker fra alle sociale lag og med vidt forskellige baggrunde og kulturer. Denne mangfoldighed møder du også som SOSU-elev, hvor du kommer til at samarbejde med mange forskellige borgere, som du kommer helt tæt på og kommer til at gøre en forskel for gennem faglighed nærvær og omsorg. Du vil samtidig komme i berøring med borgere, som kan have meget forskellige sygdomsforløb, som fx hjerneskade, psykisk syge og multisyge.

Om uddannelsen

 • Uddannelsen foregår i samarbejde med SOSU H, og alle skoleperioder vil foregå på en af deres matrikler. Uddannelsen er en vekseluddannelse, hvor skole- og oplæringsperioder kan variere i længde afhængig af ferier samt søn- og helligdage.

   

  Du vil modtage en plan for hver oplæringsperiode, der støtter dig i at opnå dine mål, og der er afsat fordybelsestid, hvor du kan dykke ned i de specifikke relevante emner, du er optaget af.

   

  Under hele dit uddannelsesforløb vil du være tilknyttet en af uddannelseskonsulenterne, som vil støtte og vejlede dig igennem dit uddannelsesforløb.

 • Som SOSU-elev i Rudersdal Kommune underskriver du en uddannelsesaftale, og du vil herefter modtage et ansættelsesbrev fra personaleafdelingen.

   

  Løn- og ansættelsesvilkår følger gældende overenskomst med FOA.

  Rudersdal Kommune tilbyder ansættelse inkl. GF2 til både social- og sundhedshjælperelever og social- og sundhedsassistentelever.

   

  Helt særligt tilbydes alle elever over 25 år, der ønsker at uddanne sig til social- og sundhedsassistent, voksenelevløn uden at skulle opfylde andre kriterier. 

 • Vi kan tilbyde mange forskellige oplæringssteder, på plejehjem, i hjemmepleje, rehabiliteringscentre, genoptræningscenter, daghjem, demensenheder, botilbud m.fl.

  Vi ved at beliggenheden for dit kommende oplæringssted har stor betydning for arbejdsglæden, da arbejde og familielivet skal fungere, det gælder også under uddannelse. Derfor har du i samarbejde med din uddannelseskonsulent indflydelse på, hvilke oplæringssteder du tildeles.

  Du vil samtlige steder få rig mulighed for at prøve kræfter med forskellige opgaver i trygge og udviklende læringsmiljøer og vil møde engagerede og uddannede oplæringsvejledere, som brænder for at skabe et personligt forløb, der er tilpasset din læring og dine interesser.

  De fleste SOSU-elever bliver så glade for både borgerne og oplæringsstedet, at de efter endt forløb søger en ansættelse.

 • Rudersdal Kommune tilbyder sprogstøtte til dig, der har dansk som andetsprog. Det betyder, at du kan træne dit sprog, samtidigt med at du uddanner dig. Sprogstøtten foregår under oplæringsperioderne og vil være målrettet SOSU-faget. Du får derfor masser af mulighed for at blive endnu bedre til dansk i løbet af din uddannelse.

  • 9./10. klasse og grundforløb 1+2 eller grundforløb 2, hvis det er min. 1 år siden, at du har afsluttet 9./10.klassse. Du kan læse om grundforløb i Uddannelsesguiden.

  Grundforløbet på en erhvervsuddannelse​

  Desuden kræves det, at du har:

  • Opholds- og arbejdstilladelse under hele uddannelsen.
  • Social forståelse og motivation.
  • Evner og selvstændighed til at kommunikere.
  • Evner og selvstændighed til at samarbejde.
  • Et godt helbred.
  • Lyst, interesse og personligt overskud til omsorgsarbejde og til at uddanne dig. 
  • At du har mod på at cykle rundt til borgerne.
 • Ønsker du ansættelse som social- og sundhedshjælperelev i Rudersdal Kommune skal du søge jobbet via jobannoncen - 'Social- og sundhedshjælperelev – Er det dig?' - som du finder her på hjemmesiden under ledige jobs.

  Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte uddannelseskonsulenterne på

  tlf. 72685006 eller 72685007 eller på mail.

  Hvis du vil skrive til os, anbefaler vi af hensyn til data- og informationssikkerheden, at du skriver til os via Digital Post.

  Skriv til uddannelseskonsulenterne via linket:

  Sundhedsuddannelser​