Snup en delecykel eller delebil
Er cyklen flad? Bussen lige kørt? Eller familiebilen optaget? Nu kan du tage en delecykel eller delebil, når du har brug for det.
Søg om nye steder til delecykler og delebiler
Mangler der deletransport nær dig?
Som borger kan du skrive til os, hvis du har et ønske til, hvor der skal oprettes et ny hub til delecykler eller delebiler. Skriv til os på tom@rudersdal.dk og fortæl, hvor du synes, der mangler et sted.
Er du boligforening, virksomhed, kulturhus eller institution kan du også ønske at få stillet et hub til rådighed på din matrikel, hvad end det er cykler, biler eller begge dele.
Rudersdal Kommune hjælper jer med at etablere ordningen, så den passer til jeres behov og stilles til rådighed på de områder, som I vurderer er relevante.
Derudover hjælper vi efterfølgende, fx ved ophobning af cykler eller biler.
I Rudersdal skal det være let at komme fra A til B og tilbage igen – både i hverdag og fritid. Derfor giver vi dig nu nye muligheder for at leje en elcykel eller en elbil i kommunen. På udvalgte opsamlingssteder i kommunen, såkaldte HUBS, kan du sætte dig på en elcykel eller tage en elbil.
Find den app du skal bruge
Du kan vælge en delecykel fra firmaet dott eller en delebil fra enten KINTO Mobility eller GreenMobility. Brug links herunder for at hente den app, du skal bruge.
- dott: https://ridedott.com
- KINTO Share: https://kinto.services/dk/kinto-share/
- GreenMobility: https://www.greenmobility.com/dk/da/
Her finder du vores HUBS
Vi har etableret HUBs følgende steder:
Birkerød Bymidte, Birkerød Station (kun cykler), Holte Midtpunkt, Holte Station (kun cykler), Kulturcenter Mariehøj, Nærum Station.
Og så er der disse to supplerende HUBs uden for Rudersdal Kommune: Rungsted Kyst Station (kun cykler) og DTU Campus i Lyngby.
Du kan køre alle de steder hen, som du kan se i de pågældende apps – også uden for kommunens grænser fx til DTU i Lyngby, Rungsted Kyst eller København.
Hvis du løber ind i problemer...
-
Hvis teknikken driller med cyklen, bilen eller din app, eller hvis du finder en efterladt cykel eller på anden vis oplever "grus i maskineriet" med selve din transport, skal du kontakte den pågældende leverandør.
- dott: Help Center
- KINTO Mobility: Beskriv problemet her
- GreenMobility: Ring på 70 77 88 88
Brug også app'en til at finde råd og vejledning.
-
Hvis du ser fx skader eller graffiti på den enkelte HUB, fx på et skilt, skal du kontakte Rudersdal Kommune. Det gør du ved at bruge vores app, "Giv et praj":
Væltede cykler
Skriv straks til os hvis du oplever væltede cykler, der ikke umiddelbart bliver taget hånd om. Skriv til Teknik og Miljø på tom@rudersdal.dk
Se også:
Flere billeder...
Se flere fotos fra de forskellige HUBs rundt omkring i kommunen
Så meget bruges cykler og biler
Så mange bruger delecykler og delebiler pr. 9. december 2024
Delecykler Dott:
Ture i alt: 4.958
Aktive brugere: 1.711
Green Mobility biler:
Ture i alt: 5.892
Unikke brugere: 1.452
Kinto biler:
Kørte km i alt: 27.179
Kort over hubs
Kortet viser de primære steder, hvor du altid kan hente og aflevere delecykler og delebiler. I praksis kan du også sætte din delecykel og delebil en række andre steder, tjek app’en fra udbyderne for mere præcis information.
På steder med ikon for cykel er der kun delecykler, øvrige er der både delecykler og delebiler.
EU-finansieret projekt
Projektet kører frem til udgangen af juli 2025 og er en del af et overordnet EU-projekt, GEMINI, der handler om styrkelse af grøn mobilitet. Projektet hører under det såkaldte Horizon-program, læs mere længere nede på siden, og er 100 pct. EU-finansieret.
I projektet samarbejder Rudersdal Kommune med en række parter:
- Region Hovedstaden, projektleder i Danmark
- DTU Science Park, der får sin egen hub for deletransport
- DTU Compute, der indsamler viden og data, så projektet kan evalueres
- DSB
Dertil kommer de tre leverandører af deletransport: dott, KINTO Mobility og GreenMobility.
Deletransport, klima og borgersamling
EU's Horizon-program
Horizon Europe er EU's vigtigste finansieringsprogram for forskning og innovation.
Det adresserer klimaændringer, bidrager til at nå FN's mål for bæredygtig udvikling og styrker EU's konkurrenceevne og vækst.
Under Horizon-programmet finder man GEMINI-projektet, der specifikt handler om at udbrede grøn mobilitet i de europæiske byer.