Hop til hovedindhold
Nyhed

En lang række 40 km/t zoner er klar ved udgangen af 2025

Rudersdal Kommune opfylder ønsker fra borgere om øget tryghed på vejene i lokalområder.

Rudersdal Kommune er i fuld gang med at etablere 40 km/t hastighedszoner i boligkvarterer forskellige steder i kommunen. Ved udgangen af 2025 forventes 14 områder at være forsynet med bump og nye skilte med 40 km/t.

De nye zoner imødekommer ønsker fra en lang række borgere om øget fokus på den lokale trafiksikkerhed. Kommunen modtager jævnligt ønsker om initiativer, der kan dæmpe hastigheden og i øvrigt regulere trafikken med det formål at højne trafiksikkerheden og øge trygheden.

Seneste skud på stammen er den sydlige del af Nærum, omkring Nærumgårdsvej og Hegnsvej syd for Skodsborgvej, hvor arbejdet går i gang efter sommerferien.

Kort med 40 km zoner

- Vi ser det mange steder i landet, og senest har man i Københavns Kommune indført nye zoner, hvor hastigheden begrænses til 40 km/t. Derfor giver det rigtig god mening, at vi også i Rudersdal fokuserer på at reducere farten i udvalgte lokalområder, fortæller Court Møller, formand for Klima- og Miljøudvalget i Rudersdal Kommune.

Det er en ny bekendtgørelse om lokale hastighedsgrænser, som gør det muligt for Rudersdal Kommune at oprette 40 km/t hastighedszoner.