Hop til hovedindhold
Nyhed

Handicappris vil hylde det gode initiativ

Kender du et godt tiltag eller initiativ, som har betydet noget helt særligt for mennesker med handicap i Rudersdal? Så er det nu, at du skal nominere initiativet til at modtage Rudersdal Kommune og Handicaprådets nye Handicappris.

Borgmester Ann Sofie Orth og formand for Handicaprådet Jeppe Bülow-Lehnsby, håber at mange vil nominere bud på den kommende vinder af Handicapprisen 2024.jpg
Borgmester Ann Sofie Orth og formand for Handicaprådet Jeppe Bülow-Lehnsby, håber at mange vil nominere bud på den kommende vinder af Handicapprisen 2024.

Hvert år sætter foreninger, organisationer, virksomheder eller enkeltpersoner gang i initiativer og tiltag, som gør en stor positiv forskel for mennesker med et handicap. Men mange tiltag sker ofte i det skjulte og får ikke den værdsættelse, som de fortjener. Det vil Handicaprådet i Rudersdal sammen med Rudersdal Kommune gøre noget ved, og derfor har de i fællesskab oprettet en Handicappris, som bliver uddelt første gang i år. 

 

Handicapprisen, som uddeles af borgmesteren og Handicaprådet, er en pris, der bærer en betydning både for modtageren og for mennesker med handicap. Alle har mulighed for at nominere kandidater til prisen. Som det eneste krav skal de nominerede indenfor det seneste år have markeret sig med et bemærkelsesværdigt initiativ eller tiltag for mennesker med handicap i Rudersdal Kommune.

 

Borgmester Ann Sofie Orth håber, at rigtig mange vil byde ind med kandidater til at modtage prisen og understreger, at prisen har et vigtigt formål; 

 

Vi vil først og fremmest hylde den eller dem, som har gjort noget godt og vigtigt for mennesker med handicap i Rudersdal. Det er vigtigt at værdsætte og prise de ildsjæle, som lægger deres energi og kræfter i at gøre livet lidt lettere for de mange borgere, som lever med synlige eller usynlige handicap. Det vil jeg gerne være med til at hylde, og jeg glæder mig derfor til at overrække prisen senere i år, siger borgmester Ann Sofie Orth. 

 

Formand for Handicaprådet i Rudersdal, Jeppe Bülow-Lehnsby, fortæller, at Handicapprisen også skal medvirke til at skabe opmærksomhed omkring handicappedes vilkår.

 

Vi vil med prisen både fejre de positive initiativer og inspirere alle andre til at engagere sig i handicapsagen. Handicapprisen vil dermed også synliggøre nye og virkningsfulde tiltag til gavn for mennesker med handicap. Så det er virkelig med stor begejstring, at vi nu kan præsentere den nye pris, siger Jeppe Bülow-Lehnsby.

 

Hjælp med et finde en vinder

Handicaprådet i Rudersdal vil ud fra de indkomne nomineringer vælge prismodtageren og vil her lægge særlig vægt på kandidater, der har bidraget til handicappedes livskvalitet i Rudersdal Kommune. Dette kan omfatte indsatsområder såsom handicappedes deltagelse på arbejdsmarkedet, tilgængelighed i det offentlige rum, håndtering af usynlige handicaps og generel forbedring af livskvaliteten for mennesker med handicap. Prisen er dog ikke tiltænk personlige indsatser, som fx den søde nabo eller familiemedlem, der udviser særlig betænksomhed eller venlighed.

 

Læs mere og find skemaet, hvor du kan nominere din kandidat på hjemmesiden: https://rudersdal.dk/Handicappris