Hop til hovedindhold
Nyhed

Nu får borgerne i Rudersdal en miljøboks til farligt affald

I løbet af 2024 opfylder vi de nationale krav om sortering af ti slags affald.

I løbet af januar-marts får alle husstande med egne affaldsbeholdere udleveret en rød miljøboks til farligt affald.

Den nye miljøboks markerer, at der nu sorteres i de ti krævede typer affald (fraktioner), som er den nationale målsætning.

Den enkelte husejer skal selv tilmelde afhentning af miljøboksen, så man kan nøjes med at få miljøboksen afhentet, når der er behov for at få den tømt. Miljøboksen skal stilles frem til skel senest kl. 6 på afhentningsdagen eller tidligst aftenen inden. De øvrige dage bestemmer man selv, hvor miljøboksen står.

- Genanvendelse og genbrug er vigtige elementer i den grønne omstilling, men det er også vigtigt, at vi kan komme af med det farlige affald på en god og tryg måde, der både er skånsom for miljøet og for dem, som skal håndtere affaldet, siger Court Møller (B), formand for Klima- og Miljøudvalget i Rudersdal Kommune. Derfor håber jeg også, at borgerne tager godt imod den nye miljøboks, som man forhåbentlig rimelig let kan have stående i bryggerset eller et skur.

Det kan boksen bruges til

Miljøboksen er beregnet til farligt affald som fx rester af maling, kemikalier, spraydåser, parfume- og kosmetikrester samt lyskilder såsom el- og LED-pærer.

Derimod må du ikke lægge fx batterier, småelektronik, medicinrester eller brandfarlige produkter i boksen.

På hjemmesiden kan du finde info om, hvordan du tilmelder dig afhentning af miljøboksen, hvilke typer affald du må lægge i den nye miljøboks samt andre praktiske oplysninger:

Farligt affald