Hop til hovedindhold
Nyhed

Sjællandsk politi træner samarbejde ved større begivenheder

Øvelse i Birkerød skal styrke politiets samarbejde og evne til at håndtere større menneskemængder ved begivenheder som demonstrationer og sportsarrangementer.

Onsdag den 13. og torsdag den 14. marts samles fem sjællandske politikredse til en omfattende øvelse i Birkerød, der skal styrke deres samarbejde og evner i at håndtere større menneskemængder ved begivenheder som demonstrationer og sportsarrangementer.

Begge dage foregår øvelsen fra kl. 9-17.

Træningen, kendt som det Mobiltaktiske Indsatskoncept, er afgørende for at forebygge og håndtere potentielle uroligheder effektivt.

Under træningen vil politiet simulere en demonstrationsrute, der strækker sig fra Nordsjællands Brandvæsen på Kongevejen i Birkerød til Tornevangsvej.

Se kort over ruten

Kun kortvarige støj- og trafikgener

Samarbejdet involverer både politifolk og figuranter (statister), og basen vil være etableret ved brandvæsnet, som har indgået en aftale med politiet for at facilitere øvelsen.

Det forventes, at aktiviteten ikke vil forårsage skader på veje eller ejendomme langs ruten. Dog kan det høje antal køretøjer og personale samt tilstedeværelsen af figuranter resultere i kortvarige støj- og trafikgener i området.

Formålet med denne samtræning er at sikre, at politiet er rustet til at håndtere enhver potentiel udfordring, der måtte opstå under store begivenheder, og at de kan agere effektivt og samordnet for at opretholde sikkerheden for alle involverede.