Søg Bylivspuljen
Har du et arrangement eller initiativ, der fremmer bylivet i Rudersdal, men mangler finansiering til at gennemføre det? Så søg Bylivspuljen.
Når du søger Bylivspuljen, skal du bruge knappen herunder og udfylde en elektronisk formular.
Inden du søger, kan du i "Spørgsmål og svar" herunder, læse mere om bl.a. kriterier, hvilke typer initiativer puljen støtter, og hvem der kan søge.
Spørgsmål og svar
-
For at få tilskud fra Bylivspuljen skal man:
- være bosat i Rudersdal Kommune
- have forretning i kommunen ELLER være borger og på anden vis har have tilknytning til kommunen
- Afholde det givne arrangement eller initiativ i Rudersdal Kommune
Dvs. at det eksempelvis kan være lokale detailhandlere, lokale foreninger og/eller borgere, der ønsker at etablere partnerskaber i et af eller på tværs af flere af kommunens byområder.
-
Et arrangement eller initiativ kan opnå støtte, hvis projektet falder inden for minimum to af følgende kategorier:
- Arrangementet/initiativet skal fremme bylivet i Rudersdal Kommune med vægt på kommunens by- og lokalcentre
- Arrangementet/initiativet skal styrke de lokale fællesskaber, herunder fællesskaber med et bæredygtigt fokus fx biodiversitet
- Arrangementet/initiativet skal have fokus på inddragelse af flere aktører
- Arrangementet/initiativet skal fremme oplevelsesrige byrum, der inviterer til ophold og byliv
- Arrangementet skal være offentligt tilgængeligt.
Herudover lægges der vægt på følgende:
- Arrangementet/initiativet er nyskabende og eksperimenterende
- Arrangementet/initiativet har fokus på partnerskaber på tværs af detailhandlen, foreninger samt by- og lokalområder i Rudersdal Kommune.
- Arrangementet/initiativet forventes at inspirere øvrige aktører til at arrangere by- og fællesskabsfremmende tiltag i Rudersdal Kommune
- Arrangementet/initiativet forventes at ligge ud over ansøgers eventuelle driftsopgaver
- Arrangementet/initiativet forventes at have almennyttig karakter og være bredt tilgængeligt
- Arrangementet/initiativet forventes at samle mange mennesker, understøtter samarbejde og i øvrigt skaber liv i lokalsamfundet.
-
Der kan maksimalt søges om 50.000 kr., da Rudersdal Kommune ønsker at støtte så mange arrangementer og initiativer som muligt.
Er dit projekt særligt omkostningstungt, kan der dog søges om et højere beløb.
Eventuelle tilskud over 50.000 kr. til projekter, som forvaltningen anbefaler, at Rudersdal Kommune støtter, skal forelægges Økonomiudvalget og kommunalbestyrelsen til beslutning.
-
Rudersdal Kommune behandler de indkomne ansøgninger inden for en måned fra modtagelsesdato. Behandlingstiden må dog forventes længere i ferieperioder.
Hvis du søger tilskud over 50.000 kr., kan behandlingstiden være længere end en måned.
-
Får du bevilget penge fra puljen er du forpligtet til at fremsende regnskab og status for de enkelte arrangementer og stå til rådighed for eventuelle spørgsmål fra Rudersdal Kommune.
-
Er du i tvivl om, hvordan du griber ansøgningen an, eller vil du drøfte din ide?
Kontakt:
Mia Bursø Kristensen på telefon 4611 5623.
Merete Arnoldi på telefon 4611 5628.Du kan også sende en mail til byliv@rudersdal.dk
.
-
Udover Bylivspuljen på 622.000 kr. har Kommunalbestyrelsen afsat yderligere 1 mio. kr. årligt i 2024-2027 til anlægsprojekter.
Et anlægsprojekt er tiltag af mere fysisk og permanent karakter såsom legepladser, bænke og lignende. Søg Bylivspuljen via link øverst på siden.
Har du en konkret idé til et anlægsprojekt, så kontakt byliv@rudersdal.dk
Om Bylivspuljen
Penge til mere liv i byområderne
Rudersdal Kommune er allerede godt i gang med at samle lokale ildsjæle og bylivsaktører, som har ideer og lyst til at arbejde sammen og finde fælles løsninger og få bylivet til at blomstre. Men vi vil gerne understøtte bylivet endnu mere.
Derfor har kommunalbestyrelsen afsat 622.000 kr. i 2025 og de følgende år til at understøtte lokale initiativer og arrangementer, der fremmer bylivet i Rudersdal.
Derudover er der afsat 1 mio. kr. såkaldte anlægsmidler i 2025 og de følgende år, der skal hjælpe til, at der i hele Rudersdal er gode muligheder for at mødes fx på legepladser, i uderum etc.
Søg Bylivspuljen