Hop til hovedindhold

Samkørsel

Transport er en af de helt store CO2-syndere – samarbejde om samkørsel skal få flere til at køre sammen.

Rudersdal har taget et vigtigt skridt for at reducere udledningen af CO2 fra den private bilkørsel og dermed understøtte en af de vigtigste målsætninger i kommunens klimahandlingsplan.

I to år vil kommunen samarbejde med samkørselstjenesten nabogo. Nabogo er en app til borgere, der ønsker et alternativ til at benytte deres egen bil til og fra arbejde, fritidsaktiviteter, studie eller noget helt fjerde.

I samarbejdet tilbydes muligheden for samkørsel til alle interesserede uddannelsessteder, virksomheder og organisationer i kommunen. Skriv til kontakt@nabogo.com, hvis du vil høre mere om et samarbejde.

App’en kan bruges i hele kommunen og på tværs af kommuner, som er tilmeldt tjenesten (udrullet i 13 kommuner på Sjælland).

Læs artikel i Frederiksborg Amts Avis om hvordan DTU Science Park og andre virksomheder arbejder med samkørsel:

Samkørsels-app skal få flere til at køre sammen

Se også Vejdirektoratets kampagne for mere samkørsel:

Kør sammen eller del bilen

Sådan kommer du i gang

Hent app'en nabogo i enten App Store (iOS) eller Google Play (Android).

Nabogo kan downloades gratis:

https://nabogo.com/da/download

Læs mere hos Nabogo:

nabogo.com

Når du har downloadet app'en, opretter du dig som bruger, og så er du tæt på at være i gang. 

I app’en er oprettet digitale mødesteder i Rudersdal Kommune, og der kan oprettes flere, hvor folk kører dagligt – ligesom stoppesteder for busser.

Personer, der skal køre, kan markere deres rute i app’en, og når det er en fast tur, bliver den ugentligt fornyet. Det er uforpligtende at tilbyde lift. Tilsvarende kan personer, der ønsker et lift, se udbudte ture og anmode om at køre med.

App’en er oven i købet integreret med Rejseplanen, så nabogo-lift kan ses der - også i kombination med bus og tog.

Det koster turen

App’en nabogo er gebyrfri, og der er ingen reklamer. Når man kører med andre, betaler man en fast lav rate til chaufføren via app’en. Kilometertaksten er sat til 75 øre pr. person pr. km.:

Passagerer køre gratis med de første ti km af hver tur, herefter betaler de den faste takst. Samkørsel påvirker ikke kørselsfradrag, og de faste lave kilometerpriser gør, at 99 pct. af turene ikke er skattepligtige.