Hjælp og indgange til kommunen for grundejerforeninger og vejlaug
Grundejerforeninger og vejlaug er nogle af kommunens vigtigste dialog- og samarbejdspartnere. Her på siden finder du bl.a. nyttige links til vores øvrige sider, infofoldere og meget andet.
Relationen til kommunens mange grundejerforeninger og vejlaug er vigtig for os, og samarbejdet finder sted på mange måder.
Det afgørende er, at vi sammen finder gode løsninger på ofte komplekse udfordringer. I praksis skal vi kunne afveje en række forhold, så vi når resultater, der er gode for langt de fleste borgere i langt de fleste tilfælde.
Samtidig skal vi også formå at håndtere de situationer, hvor vi desværre ikke kan imødekomme et ønske eller en forespørgsel.
Derfor er det vigtigt, at vi kan bruge hinanden i et trygt og tillidsbaseret rum, hvor foreningerne udfylder en central rolle med at formidle kommunens initiativer, projekter, ideer og tanker videre til deres medlemmer og på samme måde bringer input fra medlemmerne til vores kendskab.
Kontakt og samarbejde
-
Som udgangspunkt vil det sandsynligvis være Byplan og Teknik og Miljø, som i det daglige kan hjælpe jer, når behovet opstår. Byplan håndterer byggetilladelser og planmæssige forhold, mens Teknik og Miljø håndterer veje, trafik og affald mv.
Byplan, åbningstider og kontakt
Teknik og Miljø, åbningstider og kontakt
På ovenstående sider er der henvisning til at læse mere om de to områder, deres opgaver og ansvar.
Vi vil også fremhæve ”Giv et praj”-funktionen, som du kan bruge, hvis du ser en skade på en offentlig vej, sti eller fortov, observerer manglende skiltning eller afmærkning ved gravearbejde, graffiti og meget andet.
Fejl på gadelys skal indberettes direkte til vores leverandør Andel Lumen:
Indmeld fejl på gadelys (Andel Lumen)
-
Vores hjemmeside kan forhåbentlig hjælpe et rigtig langt stykke ad vejen på de forskellige fagområder, som har betydning for jer.
Nedenstående tre sektioner er indgangen til en lang række sider, som forhåbentlig kan hjælpe, når behovet opstår:
Øvrige sider
Nogle steder, fx ved byggeri eller miljøforhold, er reglerne imidlertid så komplekse og omfattende, at vi ikke nødvendigvis kan give et helt klart svar direkte på den pågældende side, men må henvise videre til fx bygningsreglementet.
Information om bygningsreglementet (Trafik- og Byggestyrelsen)
-
Byplan og Teknik og Miljø har sammen udarbejdet en række små foldere, der giver et overblik over en række af de forhold, som i det daglige har betydning for både forening og de enkelte borgere.
Som forening er I meget velkomne til at hente disse foldere og bruge dem i jeres arbejde.
-
Herunder kan du se en række eksempler på det fine og konstruktive samarbejde, vi allerede har med grundejerforeninger og vejlaug.
Den løbende dialog
Der er en løbende dialog om større og mindre forhold af betydning og konsekvens for den enkelte forening og dens medlemmer.
Man er altid hjertens velkommen til at kontakte både forvaltningen og medlemmerne af kommunalbestyrelsen.
Deltagelse i generalforsamlinger
Repræsentanter for Rudersdal Kommune deltager ofte på foreningernes generalforsamling, hvor vi orienterer om aktuelle forhold og deltager i debatten.
Det kan både være på det administrative og det politiske niveau – eller begge.
Fælles årsmøde med foreninger og vejlaug
Rudersdal Kommune er selv vært for et årligt møde med grundejerforeninger og vejlaug. Her informeres typisk om større temaer af væsentlig betydning for lokalområderne.
Vi deltager med formændene for de to politiske udvalg, der som udgangspunkt har mest med foreningernes ønsker og behov at gøre: Christoffer Buster Reinhardt, formand for Arkitektur- og Byplanudvalget, og Court Møller, formand for Klima- og Miljøudvalget.
Den administrative gren udgøres af Byplan og Teknik og Miljø.
Møder ifm. større projekter
Ved større informationsmøder af bredere betydning, fx projekter om fjernvarme, klimatilpasning eller separatkloakering, er foreningerne også en nøglespiller.
Naboorientering ved byggesager
Når vi naboorienterer i forbindelse med sagsbehandlingen af byggesager, hører vi som standard altid grundejerforeningen, hvor der er en sådan.
På den måde sikrer vi os, at en bredere kreds informeres om byggearbejder, hvor der orienteres fra vores side.
Høringer ved lokalplaner, planstrategi og kommuneplan
Ved udarbejdelsen af lokalplanforslag og andre planmæssige dokumenter hører vi altid de berørte grundejerforeninger som en del af vores faste praksis.
Andre arrangementer
Øvrige arrangementer og tiltag hvor foreningerne har en naturlig rolle.
-
Nyhedsbrevet GrundejerINFO, der blev udsendt som pdf-fil, eksisterer ikke længere.
Vi arbejder på at udvikle en afløser, der er mere tidssvarende og lever op til kravene om tilgængelighed, som kommunen er forpligtet til at overholde.
Vi vender tilbage med et nyt format.