Hop til hovedindhold

Frivillig indsats for flygtninge

Der findes flere lokale frivillige foreninger og grupper, som hjælper flygtninge i kommunen. Nogle er organiseret formelt med vedtægter, bestyrelse osv., mens andre blot samles om fx en Facebookside.

Du kan blandt andet være aktiv i Birkerød Flygtningekontakt, Røde Kors, Menighedsrådene, Kontaktgruppen, Venligboerne og Bistrupvennerne.

Sådan kan du gøre en frivillig indsats

 • Den frivillige sociale indsats

  Ønsker du at bidrage til den frivillige sociale indsats for flygtninge fx i et netværk, en café, leg og læring for børn eller til lektiehjælp, kan du kontakte Frivilligcenter Rudersdal, som kan guide dig præcis til den forening eller indsats, du vil være en del af:

  Frivilligcenter Rudersdal

  Kulturcenter Mariehøj

  Område D / Storm P

  Øverødvej 246B

  2840 Holte, Danmark

  Mail: info@frivilligcenteret.dk

  Frivilligcentrets hjemmeside

   

  Andre frivillige initiativer

  Ønsker du at bidrage frivilligt på anden vis eller har du ideer til nye tiltag, kan du kontakte Marie Bergmann på maber@rudersdal.dk, der koordinerer kommunens frivillige indsatser. 

 • Hvis du har kontakt til en arbejdsplads, hvor en flygtning kan komme i job eller praktik, så kontakt Job og Rekruttering på jobogintegration@rudersdal.dk eller ring på tlf. 46 11 31 30.

 • Nogle vigtige aktiviteter er: social kontakt, fx faste ugentlige sammenkomster på de midlertidige indkvarteringer, hjælp til breve, rundvisning i nærområdet, træning i dansk, anskaffelse af genbrugsting (tøj, indbo, cykler osv.).

  Hvor aktiv ønsker du at være?

  Det er muligt at involvere sig få timer en gang imellem. Du kan også bidrage mere fast, alt efter hvad du har lyst til og mulighed for.

  Ved at være sammen med danskere lærer flygtningene samtidig om dansk kultur og samfund.