Hop til hovedindhold

For jer med egne beholdere

I kommunes affaldsordninger sorteres der i plast, mad- & drikkekartoner, papir, glas, metal, pap, farligt affald, tekstilaffald samt madaffald til genanvendelse og restaffald til energiudnyttelse (forbrænding). Du kan også få afhentet haveaffald og storskrald.

Formålet med affaldssortering er at sikre, at affaldet bliver behandlet miljømæssigt korrekt, og at ressourcerne bliver genanvendt i nye produkter i videst muligt omfang.

I husstande med egne beholdere er frekvensen for tømning denne:

 • Plast/papir: Hver 3. uge
 • Glas/metal: Hver 8. uge
 • Pap: Hver 4. uge
 • Rest- og madaffald: Hver 14. dag - dog hver uge i sommermåneder juni, juli og august (ugentlig tømning hele året kan tilkøbes)

Information om tømning, sms og meget andet

 • Kommunens affaldsordninger er opdelt i obligatoriske og frivillige ordninger. 

  Obligatoriske ordninger:

  • Genbrugsordning (glas, metal, pap, papir, plast, mad- & drikkekarton)
  • Madaffald
  • Restaffald
  • Storskrald (tilmeldeordning)
  • Farligt affald (tilmeldeordning)

  Ordningerne for storskrald og farligt affald er obligatoriske, og taksten kan ikke fravælges. Da det er tilmeldeordninger, skal du selv bestille afhentning via selvbetjeningssiden Mit Affald på de tilbudte datoer, hvis du ønsker at benytte ordningen.

  Frivillig ordning:

  • Haveaffald
 • Du kan se, hvornår dine beholdere bliver tømt ved at bruge selvbetjeningssiden Mit Affald.

  Gå til selvbetjeningssiden Mit Affald

  Efter du har indtastet din adresse, kan du se, hvilken ugedag de forskellige beholdere bliver tømt, og hvis du klikker på kalenderikonet, kan du se datoerne for hvornår beholderen bliver tømt.

 • Hvis din beholder ikke er blevet tømt, eller du oplever andre problemer med din affaldsbeholder, kan du give besked om det ved at bruge selvbetjeningen Mit Affald.

  Gå til selvbetjeningssiden Mit Affald

  Proces hvis affaldet ikke er hentet

  Skraldemanden har lagt en seddel på din affaldsbeholder eller i din postkasse med besked om, at beholderen ikke er tømt og af hvilken grund. 

  Du skal rette op på problemet, så tømmer skraldemanden beholderen ved næste almindelige tømmedag. 

  Hvis du ønsker at få tømt beholderen før, skal du bestille en ekstra tømning via Mit Affald.

 • Du kan tilmelde dig beskedservice og få en sms eller mail før dine affaldsbeholdere bliver tømt.  

  Gå til tilmelding til Beskedservice

  Du kan også få besked før sidste frist til tilmelding af storskraldsafhentning eller afhentning af farligt affald.

  Du kan godt tilknytte flere telefonnumre eller mailadresser til samme adresse eller tilknytte flere adresser til samme telefonnummer eller mailadresse.

  Affalds-app til mobil

  I Swecos affalds-app "Affaldsportal" kan du bl.a. se dine tømmedatoer, bestille ekstra tømning, indmelde problemer med afhentning af affald, finde en sorteringsguide. Download Affaldsportal i Google Play eller App Store. Søg på ”Affaldsportal” eller klik på link:

  Google Play

  App Store

 • Hvis du en gang i mellem har ekstra meget affald, kan du bestille en ekstra tømning af din beholder. Brug selvbetjeningen Mit Affald til at bestille en ekstra tømning. 

  Gå til selvbetjeningssiden Mit Affald

  Du kan se alle taksterne for affald og priser for ekstra tømninger via siden:

  Takster for affald

  Hvis du ofte oplever at have mere sorteret affald, end der er plads til i dine affaldsbeholdere, kan du bestille en ekstra beholder til fx plast eller pap. Det koster ikke ekstra. Bestil via Mit Affald under "Ændr dine affaldstilmeldinger" eller send en mail til affald@rudersdal.dk. Hvis du har brug for mere plads til restaffald, kan du ændre din ordning til ugetømning eller få en ekstra beholder til restaffald. Bemærk dog, at dette ekstra. 

  Hvis du har brug for flere madaffaldsposer

  Hvis du har brug for flere grønne poser til madaffald, skal du binde en pose på håndtaget af beholderen til rest- og madaffald. Så afleverer skraldemanden poser næste gang, beholderen bliver tømt.

  Du kan også selv hente flere poser på genbrugspladsen.

 • Send en mail til kommunen for at bestille en køkkenkurv til madaffald. Angiv leveringsadresse og telefonnummer. Der er cirka to ugers leveringstid.

  Skriv til affald@rudersdal.dk

 • Er du i tvivl om, hvordan du skal placere dine affaldsbeholdere, så se mere i tekst og illustration om adgangsvej og standplads for villa.

  Sådan skal din adgangsvej være

  Du kan også finde krav til placering af beholdere i kommunens affaldsregulativs bilag 1.

  Find Rudersdals regulativ for husholdningsaffald på nedenstående side:

  Oversigt over kommunernes affaldsregulativer (Energiministeriet)

  Bygning af skjul eller skur til beholderne

  Måske ønsker du at gemme dine beholdere lidt væk.

  De er designet til at stå ude i alt slags vejr, og du behøver derfor ikke at etablere skur, men overvejer du at etablere et affaldsskjul eller skur med tag, er der nogle ting, du skal være opmærksom på.

  Læs mere via nedenstående link:

  Skjul eller skur til affaldsbeholdere

 • Du må ikke fylde dine affaldsbeholdere helt til kanten. På den måde sikres, at skraldemanden kan tømme din affaldsbeholder på en god og sikkerhedsmæssig forsvarlig måde,

  Hvis beholderne er overfyldte, kan affaldet nemt falde ud på jorden, når beholderen bliver flyttet, eller at den bliver tømt op i skraldebilen. Det kan betyde, at skraldemanden kan komme til skade, eller der ligger affald på jorden eller i hækken.

  • Beholdere med to rum må højst fyldes til fem cm under skillevæggens kant.
  • Beholdere med ét rum må højst fyldes fem cm under beholderkanten.
 • Besøg genbrugspladserne

  Du kan også aflevere dit sorterede affald på kommunens genbrugspladser. Læs mere om, hvad du kan aflevere på genbrugspladsen, genbrugspladsernes åbningstider mm. via link til det fælleskommunale affaldsselskabs hjemmeside:

  Sorteringsvejledning - Norfors

  Genbrugsplads Blokken (Birkerød)

  Genbrugsplads Containerhaven (Nærum)

  Du kan forsat benytte kuber til glas og papir, som er placeret flere centrale steder i kommunen, bl.a. ved mange supermarkeder.

  Affaldets videre vej

  Affaldsselskabet Norfors står for at afsætte de forskellige typer affald. Læs på deres side om, hvad der sker med affaldet på de anlæg, de har aftaler med.

  Hvad sker der med mit affald?

 • Du er ansvarlig for, at affaldsbeholderne er renholdte, så der ikke opstår uhygiejniske forhold omkring opbevaring af affaldet.

  Du kan enten selv sørge for vask/rengøring, eller du kan bestille det hos en ekstern entreprenør med specialrengøringsudstyr.

  Du kan bl.a. bestille vask af beholdere hos kommunens renovatør City Container. Det kan du gøre ved at:

  • Sende en mail om bestilling af beholdervask til borger@citycontainercph.dk inden d. 10. i en måned. City Container vil herefter kontakte dig om dato for, hvornår beholderen vil blive vasket.
  • City Container vasker beholdere fra marts til november. 
  • Beholderen skal være tom på den aftalte dato for vask. Det kan derfor være nødvendigt at bestille en ekstratømning, inden vasken kan udføres.

  Prisen for vask er 125 kr. pr. 2-hjulet beholder og 157 kr. pr. 4-hjulet beholder.