Hop til hovedindhold
TEMA

Fritidsfællesskaber for mennesker med handicap og særlige behov

Fællesskaber er vigtige for mennesker og kan være mange ting og se ud på mange måder.

Få et overblik over mulighederne for at deltage i fritidsfællesskaber, hvis du har en funktionsnedsættelse eller er pårørende til et menneske med et handicap. 

Har du spørgsmål eller ønsker du vejledning til, hvordan du kan indgå i et fritidsfællesskab, er du altid velkommen til at kontakte os på mail kultur@rudersdal.dk

Find en forening

Vil du gerne spille fodbold, bordtennis eller noget helt tredje. På hjemmesiden frivillig.rudersdal.dk kan du søge på følgende kategorier: Idræt for børn og voksne med særlige behov, aktiviteter for børn og voksne med særlige behov og handicapidræt. 

Besøg frivillig.rudersdal.dk og find en forening

Du kan også finde foreninger via Specialsport og Parasport Danmark:

Specialsport 

Parasport Danmark

Børn tegner

Søg støtte til deltagelse i en fritidsaktivitet

Fritidsforstærkning er økonomisk støtte og fritidsvejledning til børn og unge med særlige behov. Målet er er at hjælpe børn og unge i Rudersdal Kommune til at være en del af et aktivt fællesskab i fritiden.

Læs mere: 

Fritidsforstærkning 

Ledsagerordning

Du kan anvende ordningen til besøg i fx biograf, teater og restaurant, eller til ture i naturen og besøg til familie, venner m.m. Udover selve ledsagelsen kan du få hjælp med overtøjet, kørestolen, samt ved toiletbesøg. Ledsageren skal ikke give socialpædagogisk bistand, være kontaktperson, støtteperson eller besøgsven. Ordningen omfatter heller ikke praktisk bistand i hjemmet.

Læs mere her

Fritidstilbud til dig, som er udviklingshæmmet eller har hjerneskade

Har du eller en pårørende en funktionsnedsættelse eller forskellige psykosociale vanskeligheder, findes der flere specifikke fritidstilbud. 

På sporet

Ebberød Kulturhus

Ruders Es

Solsikkesnoren

Solsikkesnoren er et symbol på, at du har et usynligt handicap og evt. har brug for mere tid og støtte. I Rudersdal Kommune kan du få udleveret en solsikkesnor på Rudersdal Bibliotekerne. 

Læs mere

Solsikkesnoren

Rådhuset efterår

God adgang i Rudersdal

En god adgang registrering af bygninger eller rekreative udearealer sikrer en god beskrivelse af adgangsforholdene, inden dit besøg og gør det dermed lettere, hvis du har et handicap eller særlige behov at planlægge et besøg. Beskrivelserne kan tilgås fra smartphones eller hjemme ved computeren. 

I Rudersdal er der udarbejdet en beskrivelse af adgangsforhold på Birkerød Biblioteket og Borgerservice, Rudersdal Kommune og der planlægges en registrering af Birkerød Idrætscenter og Kulturcenter Mariehøj. 

Læs mere:

God adgang - Rudersdal