Har du et handicap eller psykiske vanskeligheder?
Hvis du har et varigt fysisk eller psykisk handicap, også kaldet en funktionsnedsættelse, og er du på arbejdsmarkedet, kan du søge om en kompenserende ordning, så du kan beholde dit job.
Det kan fx være, hvis du har brug for et særligt hjælpemiddel eller en indretning af din arbejdsplads. Har du ikke mulighed for at være på det almindelige arbejdsmarked, og har du et handicap eller psykiske vanskeligheder, kan du søge om beskyttet beskæftigelse.
Kompenserende ordninger på arbejdspladsen
-
Du kan søge en kompenserende ordning, hvis du har en varig fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse, der er en hindring for, at du kan få eller fastholde et job.
Du skal kunne dokumentere, at den kompenserende ordning har afgørende betydning for, at du kan varetage dit arbejde eller din uddannelse.
Jobcenteret vejleder om, hvilken dokumentation der er brug for. Det kan fx være fra din egen læge eller fra din arbejdsgiver.
-
Du kan søge om følgende muligheder for støtte:
- Personlig assistance på arbejdspladsen, dvs. vi aflønner en person, der bistår dig i de arbejdsopgaver, som du ikke selv kan udføre. Aflønningen er på studenterlønsats, dvs. 130,26 kr. i timen (april 2023)..
- Personlig assistance under efter- og videreuddannelse, dvs. vi aflønner en person, der bistår dig i de arbejdsopgaver, som du ikke selv kan udføre. Aflønningen er på studenterlønsats, dvs. 130,26 kr. i timen (april 2023).
- Arbejdspladsindretning, bevilling af hjælpemidler eller arbejdsredskaber.
- Hjælp til at vurdere, hvilke arbejdsredskaber der kan aflaste dig.
- Isbryderordning, som er et løntilskud til nyuddannede handicappede. Hvis du er nyuddannet (med en uddannelse af mindst 18 måneders varighed) og endnu ikke har været i job, så kan du tilbyde en arbejdsgiver et løntilskud på op til 143,14 kr. pr. time i op 12 måneder. Der skal være tale om en normal jobfunktion, og du skal starte i jobbet senest to år efter, at du har afsluttet uddannelsen.
- Fortrinsadgang til offentlige stillinger. For ledige offentlige stillinger, stadepladser og hyrevognsbevillinger kan du benytte en såkaldt fortrinsadgang. Det betyder, at en offentlig arbejdsgiver skal invitere dig til en ansættelsessamtale enten på dit eget initiativ, eller du kan kontakte Jobcentret. Du skal opfylde de formelle ansættelseskrav. Du har ikke krav på at blive ansat.
- Mentorordning er en mulighed, hvis der i en begrænset periode er brug for introduktion og oplæring, når du er i et beskæftigelsesrettet tilbud, job eller uddannelse. Mentor skal i samarbejde med arbejdsgiver, uddannelsessted m.v. tilrettelægge det bedste forløb.
OBS! Du kan ikke få bevilget hjælpemidler, der er sædvanligt forekommende på arbejdspladsen.
-
Udfyld blanketten på denne side. Har du brug for yderligere råd om støtteordningerne, kan du få yderligere information på Jobcenteret.
Kontakt Jobcentret på tlf. 4611 3000 eller pr. mail beskaeftigelse@rudersdal.dk
-
Du kan vente en afgørelse på din ansøgning i løbet af fire uger efter, at vi har modtaget ansøgningen.
Beskæftigelse på beskyttet værksted
-
Beskyttet beskæftigelse foregår på et beskyttet værksted og er et tilbud om arbejde til borgere, som ikke kan være på det almindelige arbejdsmarked, i fleksjob eller i job med løntilskud.
Beskyttet beskæftigelse er herudover til borgere mellem 18 og 65 år, som har en betydelig nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne, eller særlige sociale problemer.
-
Hvis du bor i Rudersdal Kommune, og ønsker at søge om et job som beskyttet beskæftigelse, kan du kontakte Social Myndighed og Rådgivning, tlf. 46 11 50 00.
Hvis du bor udenfor Rudersdal Kommune, skal du søge om det i din kommune.
-
I Rudersdal Kommune foregår den beskyttede beskæftigelse på Værkstederne ved Rude Skov i Ebberød. Der kan være op til 70 brugere på Værkstederne.
Læs mere om beskyttet beskæftigelse og Værkstederne ved Rude Skov.
Værkstederne Rude Skov
Refusion af løn til kronisk syge
Har du en dygtig medarbejder, du gerne vil beholde, selv om han eller hun har et stort fravær på grund af en kronisk eller langvarig sygdom?
Som arbejdsgiver kan du få dagpengerefusion fra den første dag, medarbejderen er syg. Det kaldes en §56-ordning.
Jobcenteret kan vejlede dig om ordningen.
Ansæt ledige med støtte
Arbejdsgivere kan få hjælp til papirarbejdet i forbindelse med ansættelse af ledige i løntilskud, virksomhedsordning, fleksjob og en række andre støtteordninger. Du skal kontakte Job og Rekruttering, der også finder den rette medarbejder til din virksomhed.